Boston Bruinsin ykkösmaalivahti Tuukka Rask saa tulevaan kauteen valmistautumiseensa hieman vaihtelua, kun joukkue pelaa kaksi harjoitusottelua Calgary Flamesia vastaan Kiinassa.

– On hienoa, että joukkue pääsee kasvamaan yhteen. Tulee olemaan myös mahtavaa auttaa lajia kasvamaan Pohjois-Amerikan ulkopuolelle, Rask hehkutti The Hockey Newsille.

Bostonilaisjoukkueen kannalta ulkomaanmatka on hyvä enne, sillä seuran voittaessa viimeksi Stanley Cupin vuonna 2011, alkoi kausi myös Pohjois-Amerikan ulkopuolella pelatuilla otteluilla.

Tuolloin kyseessä oli kaksi Tsekissä pelattua NHL:n runkosarjan ottelua Phoenix Coyotesia vastaan.

Bruinsilla on tulevalla kaudella edessään jälleen iso haaste, sillä samassa Atlantic-divisioonassa pelaavat myös Toronto Maple Leafsin ja Tampa Bay Lightningin kaltaiset huippujoukkueet.

– Meidän on todistettava, että olemme hyviä myös jäällä. Sillä ei ole merkitystä miltä joukkueemme näyttää paperilla, Rask toteaa.

31-vuotias suomalainen uskoo myös pysyvänsä edelleen mukana taalaliigan vauhdissa.

– Peliä on opiskeltava koko ajan, mutta onneksi nopeus ei ole koskaan ollut ongelmani. Pystyn liikkumaan. Nykyään kyse ei ole pelkästään torjumisesta, on pystyttävä myös käyttämään räpylää ja jalkoja, Rask painottaa pelin nykyisiä vaatimuksia maalivahdille.