Superhankinta Liigaan? HIFK-valmentaja ihastelee NHL-vahvistuksen otteita: ”Haasteita meidän pelitapamme kanssa”

© Kuva: Getty Images
Opi baseball -vetojen salat ja käytä tarjoukset hyväksesi!

HELSINKI. HIFK matkassa nähdään perjantaina kiinnostava Liiga-debytantti, kun 33-vuotias Kyle Quincey pelaa uransa ensimmäisen liigapelin.

Yli 600 NHL-pelin konkari ottaa samalla ensimmäisiä kunnon askeliaan uudessa joukkueessa. Juuri kauden kynnyksellä Helsinkiin siirtynyt huippuhankinta pääsi pukemaan ensimmäistä kertaa HIFK-paidan CHL:ssä.

Nyt edessä on hyppy liigavauhtiin. HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin on seurannut innolla konkarin hyppyä joukkueen matkaan.

– Profiili ja CV näkyvät kaikessa tekemisessä. Laadukas ammattilainen. Sen minkä hän tekee, hän tekee selkeästi. Kun hän syöttää, hän syöttää lujaa ja tarkasti. Kun hän ampuu, hän ampuu painavasti ja maalille asti. Kamppailutilanteisiin hän menee voittamaan. Ketjukavereiden ja pakkiparin on aika helppo lukea, mitä hän tekee, Selin summaa SuomiKiekko-sivustolle.

Quincey pelaa perjantaina yhdessä Ryan O’Connorin kanssa, kun HIFK kohtaa JYPin vieraskaukalossa. Pakkiparin valintaan vaikutti Selinin mukaan kätisyyksien lisäksi yhteinen kieli. Se auttaa, kun edessä on sopeutuminen täysin uuteen kiekkokulttuuriin.

Kokenut valmentaja muistuttaa, että myös NHL-konkari joutuu opetella alkuun paljon uutta.

– Haasteita tulee meidän pelitapamme kanssa. Me halutaan luopua kiekosta nopeasti. Jos ei päästä eteenpäin, sitten palautetaan takaisin. Sen rytmin kanssa vaatii varmasti alkuun totuttelua.

HIFK:n alun otteluruuhka tuo oman haasteensa. Quincey on treenannut kesän Pohjois-Amerikassa tuttujen kiekkoilijoiden kanssa. Joukkueharjoitukset ja varsinkin pelit ovat kuitenkin asia erikseen. Sen takia alku voi vaatia totuttelua tuttuun vauhtiin.

– Kun kävimme ensimmäiset keskustelut kahdestaan, puhuttiin aika paljon kaikesta muusta kuin jääkiekosta. Se on jo hyvä merkki – monenlaista keskustelua saadaan aikaan. Hyvin avoin kaveri kyseessä, Selin kehuu tuoretta hankintaa

JYP-HIFK alkaa perjantaina klo 18.30. Kamppailu on osa Liigan odotettua avauskierrosta.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo

Opi baseball -vetojen salat ja käytä tarjoukset hyväksesi!