Suomalainen NHL-hyökkääjä Sebastian Aho on tehnyt merkittävän suuren lahjoituksen.

Oulun Kärpät uutisoi maanantaina verkkosivuillaan, että seuran oma kasvatti on lahjoittanut peräti 140 Warriorin mailaa Oulun Kärpät 46 ry:lle sekä Nuorten Ystävät ry:lle. Ajatus tuli Aholta itseltään, sillä hän haluaa auttaa oululaisnuoria.

– Luonnollisestikin haluaa auttaa rakasta kotiseuraansa ja oululaista jääkiekkoilua, mutta myös tahoja, joille ei ole itsestäänselvyys, että saa pelata ja omistaa siihen tarvittavia varusteita. Haluan tuoda Ouluun hyvää, koska tämä paikka on antanut paljon myös minulle, Aho kertoo lahjoituksensa taustoista Kärppien verkkosivuilla.

– Minä en ole yksin tämän takana, vaan lahjoitus on tehty yhteistyössä Warriorin kanssa. Totesin, etten tarvitse niin paljoa Warriorin varusteita kuin oli tarjolla, ja ajattelin lahjoittaa sinne, missä niille olisi enemmän käyttöä. Warrior suostui heti ehdotukseeni, ja tämä on hoidettu hienosti heidänkin puoleltaan, Aho jatkaa.

21-vuotias suomalaishyökkääjä pelaa nykyisin suuressa roolissa Carolina Hurricanesin joukkueessa. Tuleva kausi on hänelle kolmas NHL-jäillä. Kärpissä Aho kiekkoili vielä kaudella 2015-16.