Suomalainen tähtiveskari isossa roolissa – pyrkii estämään viime kauden kaltaisen alun: ”Kuin painajaisesta”

© Kuva: Getty Images

Viime kauden loppu antoi uskoa siihen, että Arizona Coyotesin joukkueesta on voittamaan otteluita NHL:ssä. Loppukauden spurtti rutisti Coyotesin sarjan viimeiseltä sijalta hieman ylöspäin, mutta pudotuspelipaikka jäi silti kauas.

Yksi iso tekijä kasvojenkohotuksessa oli suomalaisvahti Antti Raanta. Hänen torjuntansa auttoivat joukkuetta merkittävästi. Kauden ensimmäiset pelit olivat kuitenkin kamalaa aikaa. Joukkue hävisi 11 ensimmäistä otteluaan, nappasi avauskuukauden aikana seitsemän sarjapistettä ja ensimmäinen varsinaisen peliajan voitto irtosi yli kuukauden tahkoamisen jälkeen.

– Alku oli kuin painajaisesta. Voittoja ei meinannut tulla millään. Sitten kun alettiin löytää peliämme, oli niin monta tappiota alla, että se oli lohduton näky, Raanta muistelee SuomiKiekon haastattelussa.

– Hyvin silti pestiin sinänsä kasvomme. Näytettiin, ettei ole niin huonoja kuin tilastot näyttävät. Otettiin kovia päänahkoja ja alettiin katsoa seuraavaan kauteen. Yritettiin saada pelisysteemi takaraivoon.

Coyotesin kesä oli lupauksia herättävä. Raannalle sorvattiin pitkä ja rahakas jatkosopimus, jonka lisäksi kärkipuolustaja Oliver Ekman-Larsson saatiin pidettyä aavikolla. Pelaajakauppojen myötä seuran riveihin liittyi Alex GalchenyukinMichael Grabnerin ja Vinnie Hinostrozan kaltaisia pelaajia.

Pullat ovat suhteellisen hyvin uunissa. Raumalaisveskarilla on myös hyvä kutina siitä, mitä Coyotesin ympärillä on tapahtunut viime kuukausina.

– Hyvät kutinat on joukkueesta. Samoja naamoja pysyi ja muutama uusi tuli. Samojen kasvojen pysyminen helpottaa kauteen lähtemistä, ettei ole pelkästään uusiin ihmisiin tutustumista ja heidän ajamista meidän systeemiin.

– Se on iso juttu, että saadaan sitoutuneita äijiä. Että sinne on halukkaita tulijoita. Ennen ei välttämättä ole aina ollut niin paljon halukkaita. Aika moni varmasti katsoi, että meidän pelissä on aihio ja me tehdään oikeita asioita, Raanta arvelee.

Vaikka ennakkoarvioissa tilanne voi olla hyvä, kuukauden kuluttua alkava runkosarja näyttää totuuden.

– Paperilla kaikki näyttää tietysti hyvältä, mutta kun aletaan tekemään hommia niin jos se ei toimi, se ei toimi. Siihen pyritään, että lähtee kausi käyntiin paremmin kuin viime syksynä.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.