Kiekkosivusto The Fourth Period uutisoi maanantaina, että New York Islanders on peräti kahden NHL-megatähden, hyökkääjä Artemi Panarinin (Columbus Blue Jackets) ja puolustaja Erik Karlssonin (Ottawa Senators), kintereillä.

– Islanders ei ole kiinnostunut vain Panarinista ja Karlssonista, vaan myös Bobby Ryanista, The Fourth Period kirjoitti.

Sekä Panarin että Karlsson ovat pyörineet useissa siirtopuheissa läpi kesän. Kun tämän kaliiberin pelaajista on kyse, ei vaihtokaupatkaan tapahdu sormia napsauttamalla.

Panarin on julkisesti ilmoittanut, ettei hän ole kiinnostunut tekemään uutta jatkosopimusta Columbuksen kanssa. Karlssonin tiedetään saaneen Ottawalta vuosipalkaltaan 10 miljoonan dollarin tarjouksen, mutta tämä on aivan liian pieni potti ruotsalaiselle, joka tähyää vähintään 11 miljoonan taalan vuosiliksaa.

Ottawan kannalta suotuisin tilanne olisi päästä eroon myös 31-vuotiaan Ryanin kallispalkkaisesta, cap hitiltään 7,25 miljoonan dollarin sopimuksesta, joka rasittaa seuraa aina vuoteen 2021 asti.

Mitä tulee Islandersiin, sillä on palkkakatossaan tilaa vielä yli 10 miljoonaa. Lisäksi newyorkilaisilla on läjäpäin tulevaisuuden huippulupauksia, joita se voi käyttää pelimerkkeinä mahdollista vaihtokauppaa varten.