Uransa aikana 878 NHL-ottelua pelannut Sami Salo näki viime kauden aikana läheltä, että miten Vancouver Canucksin lupauskaartiin kuuluva Olli Juolevi kehittyi. Juolevi pelasi TPS:n takalinjoilla samalla, kun Salo tarkkaili nuoren miehen otteita joukkueen vaihtopenkillä apuvalmentajan ominaisuudessa.

Lopulta Juolevi kehittyi korvaamattomaksi palaksi turkulaisnippua.

– Olli pelasi meillä nousujohteisen kauden. Kasvoi pelaajana ja ihmisenä sillä tavalla, että oppi vähän ammattilaistyyliä. Pelasi miehiä vastaan ja oli loppupeleissä meidän parhaimmistoa puolustuspäässä. Se antaa hänelle hyvät edellytykset tulevaan kauteen, Salo uskoo SuomiKiekon haastattelussa.

Salo valittelee Juolevin kesällä kokemaa selkävammaa, joka pakotti löysäämään harjoitusruuvia tuntuvasti. 44-vuotias turkulainen ei ole kuitenkaan huolissaan, etteikö nuorten MM-kultamitalisti olisi kehittynyt riittävästi pärjätäkseen NHL-kaukaloissa.

Kehitystä tapahtui lukuisissa asioissa.

– Kamppailupeli tietenkin. Kun miehiä vastaan pelaa, on kamppailut paljon kovempia ja vaativampia. Se oli osa-alue, jota painotettiin ja missä hän kehittyi huimasti kauden aikana.

– Toki myös fyysinen kunto oli sellainen. Meille tullessaan hän oli vielä aika raakile ja takana monta kesää, jolloin ei ole saanut ehjänä treenata. Siinäkin osa-alueella mentiin eteenpäin.

– Sitten myös pääkopan kestäminen. Ei aina turhaudu, vaikka hommat ei kulje kuten pitäisi. Silloin kun hän tuli, hän turhautui ja otti itseensä, jonka vuoksi peli ehkä vähän ailahteli. Tasaisuutta tuli paljon. Ei jäänyt pieniin epäonnistumisiin kiinni, Salo luettelee.