Pitkän uran tehnyt NHL-valmentaja uuden haasteen äärellä – taistelee eturauhassyöpää vastaan

© Kuva: www.hawk.ru

NHL:ssä kaksi vuosikymmentä valmentanut Mike Keenan on joutunut uuden haasteen eteen. Hän on sairastunut eturauhassyöpään.

Keenan leikattiin viime viikolla Torontossa ja on saanut sädehoitoa sen jälkeen. Valmentajakonkarilla on muukin tavoite kuin selviytyä.

– Yritän rakentaa tietoisuutta ja taistella sitä stigmaa vastaan, joka usein liitetään eturauhassyöpään. Minut diagnosoitiin aikaisin vuosittaisten PSA-testien ansiosta, joiden tarkoitus on tunnistaa tämän tyyliset syövät vuosittaisessa tarkastuksessani, Keenan kertoo TSN:n haastattelussa.

Keenan valmensi NHL:ssä vuosina 1984-2009. Hän tuli tunnetuksi värikkäänä persoonana, joka ei viihtynyt kauaa samassa työpaikassa. Stanley Cupin hän voitti New York Rangersissa keväällä 1994. Kuvaavasti se oli ainut kausi, jonka Keenan valmensi Rangersissa.

Kaudeksi 2013-14 Keenan siirtyi KHL:ään Metallurg Magnitogorskiin. Hän valmensi joukkueen Gagarin Cupin mestaruuteen. Viime kaudella Keenan valmensi Kunlun Red Starsia ennen kuin sai potkut kiinalaisseuran puikoista.

 


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.