Vancouver Canucksilla on hyvin erikoinen tilanne ennen kauden alkua, koska seuralla on jättimäinen määrä hyökkääjiä taistelemassa viimeisistä pelipaikoista harjoitusleirillä.

Merkittävä määrä Canucksin suurlupauksista taistelee tosissaan NHL-paikasta ja tämä luo entistä ahtaamman paikan seuran muille hyökkääjille. Canucksin nuoret timantit kuten Nikolai Goldobin, Elias Pettersson, Adam Gaudette ja Jonathan Dahlin voivat kaikki ryövätä paikan NHL-rosterista ja tämä jos mikä on suuri uhka suomalaishyökkääjä Markus Granlundille.

Granlundin viime sesonki meni pahasti alle odotusten, kun 25-vuotias hyökkääjä summasi 53 ottelussa vaisut tehot 8+4=12. Nuori oululainen kärsi vielä kauden päätteeksi ikävän nilkkavamman, joka piti hänet sivussa viimeiset ottelut.

The Athleticin toimittaja Jason Brough uskookin, että Granlund saattaa olla yksi Canucksin hyökkääjistä, joka voi joutua siirtolistalle kauden alussa.

– Voisin uskoa, että Brendan Gaunce joutuu siirtolistalle. Voisin myös nähdä pelaajan, kuten Markus Granlundin ”puristettavan ulos” joukkueesta, Brought uskoo.

– Canucksilla on niin paljon pelaajia harjoitusleirillä, että tämä on todellisuutta. Vaikka Canucks pitäisi kokoonpanossaan 14 hyökkääjää ja asettaisi puolustaja Alex Biegan siirtolistalle, kun kaikki pelaajat olisivat terveenä, niin jokaiselle pelaajalle ei riittäisi NHL-paikkaa, toimittaja jatkoi.