Los Angeles Kingsin päävalmentaja John Stevens sai kesällä työkalupakkiinsa välineen, jota moni seura tavoitteli itselleen: venäläistähti Ilja Kovaltshukin.

Viimeiset viisi kautta KHL:n suurseura SKA Pietarin riveissä pelannut venäläislaituri on mainettaan monipuolisempi. Stevens muistuttaa, että Kovaltshuk on myös erinomainen jakamaan maaliin johtavia passeja joukkuetovereilleen.

– Asia, jota Kovin osalta usein ylenkatsotaan on, että hän on erittäin hyvä syöttäjä. Tapa, jolla hän pitää kiekkoa ja hänen petoksensa ja mitä hän tekee sen kanssa. Hän on paras jonka olen koskaan nähnyt, Stevens sanoi Orange County Registerille.

Stevensin mukaan Kovaltshukin pelaamisesta voi nähdä erään ruotsalaislegendan kaltaista arvaamattomuutta.

Peter Forsberg oli samanlainen. Kun luulit hänen laukovan, hän syötti. Kun luulit hänen syöttävän, hän laukoi. Kovaltshukilla on kyky tehdä sama.