Jesperi Kotkaniemi kertoo tuntevansa olonsa kapeassa kaukalossa päivä päivältä paremmaksi.

Viikonloppuna Montreal Canadiensin kesän kärkivaraus pelasi kaksi ottelua joukkueen nuorten lupausten paidassa.

Vaikka Canadiensin lupaukset hävisivät molemmat ottelut – ensin perjantaina Ottawa Senatorsin lupauksille 4-0 ja sunnuntaina Toronto Maple Leafsille 4-2 – oli joukkuetta turnauksessa luotsannut Joel Bouchard Kotkaniemen esityksiin tyytyväinen.

– Olen ylpeä hänen suorituksistaan tänään. Hän osoitti todellista luonnetta, Canadiensin farmiseura Laval Rocketsin päävalmentajana normaalisti työskentelevä Bouchard totesi sunnuntain ottelun jälkeen NHL.comille ja jatkoi:

– Hän osaa pelata jääkiekkoa, se on selvä. Kaikki ovat sitä mieltä. Hän on kuitenkin vielä nuori kaveri ja kehittyy edelleen pelaajana. Hyväksi NHL-pelaajaksi tuleminen vie aikaa ja vaatii kokemusta.

Maple Leafsia vastaan pelatussa ottelussa Kotkaniemi pääsi myös tehopisteiden makuun syötettyään Canadiensin 2-2-tasoituksen.

Seuraavaksi 18-vuotiaalla nuorukaisella on edessään todellinen testi, torstaina alkava Canadiensin NHL-kauteen valmistava harjoitusleiri.

Kotkaniemi halusi sunnuntaina toppuutella kysyttäessä hänen mahdollisuuksistaan napata paikka Canadiens kokoonpanosta, kun NHL:n runkosarja lokakuun alussa alkaa.

– Tietenkin uskon mahdollisuuksiini, mutta en ole pelannut yhtään miesten ottelua täällä, joten on paha mennä sanomaan, suomalainen totesi nöyrästi.

Mikäli paikkaa ”ylhäältä” ei vielä tulevan leirin perusteella irtoa, on Kotkaniemellä tulevalle kaudelle kaksi vaihtoehtoa.

Hänellä on mahdollisuus palata takaisin Suomeen ja pelata vielä yksi kausi Porin Ässien Liiga-joukkueessa isänsä Mikael Kotkaniemen alaisuudessa tai jäädä Pohjois-Amerikkaan totuttelemaan kapeaan kaukaloon farmiliiga AHL:n Laval Rocketin riveissä.