San Jose Sharksin veteraanihyökkääjä Joe Thornton koki viime kaudella ikävän loukkaantumisen. Polvivamma päätti kauden jo tammikuussa, eikä kanadalaistorni pelannut kuin 47 ottelua.

Sentterin oikean jalan polvi leikattiin välittömästi loukkaantumisen jälkeen. Thornton, 39, uskoo, että pitkä toipumisaika oli hänelle pitkällä aikavälillä hyväksi.

– Tunnen oloni todella hyväksi. Tiedän, että syntymätodistuksessani sanotaan 39, mutta se etten pelannut täyttä 82 ottelua runkosarjassa ja päälle pudotuspelejä auttoi toipumisessa ja olen nyt terve, Thornton toteaa NHL.comille.

Thornton myöntää, että keväältä 2017 juontuva vasemman polven vamma saattoi olla vaikuttimane pitkään poissaoloon.

– Mahdollisesti. Harjoittelin tuolloin todella kovaa kuntoutuakseni harjoitusleirille ja ehkä hosuin silloin liikaa, Thornton muisteli.

Thornton teki Sharksin kanssa vuoden jatkosopimuksen ja lähtee tulevalla kaudella kenties viimeiseen Stanley Cupin metsästykseen. Peräti 1493 ottelua ja niissä 1427 pistettä tehnyt kanadalaissentteri ei ole harkinnut luistimien ripustamista naulaan.

– Ei, en ole. Aika menee niin nopeasti, että täytyy nauttia joka minuutista. Rakastan peliin kuuluvia ylä- ja alamäkiä. Mitä vanhemmaksi tulet, sitä enemmän tajuat ettei näiden kavereiden kanssa ole enää kovin montaa vuotta jäljellä.