Näille kahdelle suomalaiselle povataan nousua tähtiluokkaan – puheita jopa Vezina Trophyn voittamisesta

© Kuva: Getty Images

Jääkiekkomaailman Raamatuksi tituleerattu The Hockey News listasi viisi pelaajaa, joiden lehti uskoo vakiinnuttavan paikkansa NHL-tähtenä tulevalla kaudella. Listalta löytyy kaksi suomalaisnimeä: Arizona Coyotesin maalivahti Antti Raanta sekä Carolina Hurricanesin tähtihyökkääjä Sebastian Aho.

Aho teki viime kaudella uransa piste-ennätyksen. Hän naputti tehot 29+36=65 ja vakiinnutti lopullisesti paikkansa Hurricanesin eturivissä. Nyt hänellä on edellytykset iskeä vielä kovemmat tehot.

– Jeff Skinnerin lähtö Hurricanesista on jättänyt jotkut miettimään, että mistä hyökkäystehot jatkossa tulevat, mutta Aho näyttää olevan lähellä tulla sellaiseksi hyökkäyspään aseeksi Carolinalle, jollaista sillä ei ole ollut sitten Eric Staalin huippuvuosien, lehden toimittaja Jared Clinton kirjoittaa.

Raanta puolestaan torjui vakuuttavilla tilastoilla joukkueessa, joka sijoittui sarjan häntäpäähän. Hän pelasi 41 peliä, joissa hänen torjuntaprosenttinsa oli mykistävä 93,0.

– Raanta on ollut kuvioissa jo jonkin aikaa, ensin hän oli Corey Crawfordin kakkosvahti Chicago Blackhawksissa ja myöhemmin todisti arvonsa Henrik Lundqvistin apuna New York Rangersissa. Ensimmäisenä ykkösvahdin kautenaan Raanta aiheutti aaltoja siitä huolimatta, että oli suuren osan kaudesta loukkaantuneena.

– Nyt on hänen aikansa loistaa. Ottaen huomioon kolmivuotisen sopimuksen tuoman luottamuksen, 29-vuotiaalla veskarilla on toiveissa ensimmäinen täysi kausi ykkösvahtina ja jos hän pääsee lähelle uransa keskiarvoa, Raanta ei ainoastaan nouse esiin keskivertofanin silmissä, vaan nostaa hänet mahdollisesti jopa taisteluun Vezina Trophysta.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!