NHL:ssä tapahtuu hidasta sukupolven vaihdosta kaudesta toiseen. Kun vanhat legendat ripustavat hokkarit naulaan, on uusien nuorten otettava heidän paikkansa.

Tähän artikkeliin olemme keränneet NHL-lupauksia, joiden odotetaan nousevan uusiksi tähdiksi pian alkavalla kaudella.

Rasmus Dahlin, Buffalo Sabres, 2000

Koko varaustilaisuuden ykkösvaraukselta on aina lupa odottaa suuria. Näin on myös ruotsalaispuolustaja Rasmus Dahlinin kanssa. Sulavasti liikkuva puolustaja tuskin vie ensimmäisellä kaudellaan Buffaloa pudotuspeleihin, mutta Dahlin on tulevaisuudessa johtotähti, jonka ympärille muuta joukkuetta rakennetaa.

Kailer Yamamoto, Edmonton Oilers, 1998

Edmonton Oilers tarvitsee Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin lisäksi muitakin tehomiehiä hyökkäykseen, jos seura mielii pudotuspeleihin. Niinpä joukkueella ja sen faneilla on kovat odotukset Kailer Yamamotosta. Jenkkilaiturin viime kausi sujui pääosin WHL:ssä, mutta hän pääsi myös maistamaan NHL-ilmapiiriä yhdeksän ottelun ajan. Pistetili karttui kolmella syötöllä.

Eeli Tolvanen, Nashville Predators, 1999

Hurjan Euroopassa vietetyn kauden jälkeen Eeli Tolvanen jo keväällä vahvistamaan Nashville Predatorsia. Pelipaikkaa ei kuitenkaan heti auennut kiven kovasta joukkueesta juuri pudotuspelien kynnyksellä. Nyt Tolvasella on ollut kunnolla aikaa harjoitella joukkueensa kanssa ja asettua uuteen kotikaupunkiinsa. Tolvasen laukaukselle on varmasti tilausta Nashvillen ylivoimassa.

 

Andrei Svechnikov, Carolina Hurricanes, 2000

Viime kesän varaustilaisuuden numero kaksi, Andrei Svechnikov tuo paljon kaivattua maalintekovoimaa Carolina Hurricanesin hyökkäykseen. Joukkue on täynnä Sebastian Ahon kaltaisia kahdensuunnan työmyyriä. Venäläishyökkääjällä on paljon annettavaa hyökkäyspäässä ja tulosta on lupa odottaa heti. Svechnikov pelasi jo 16-vuotiaana yli piste per peli tahdissa USHL:ssä.

Filip Chytil, New York Rangers, 1999

Joukkueen uudelleenrakennusta tekevä New York Rangers peluuttaa ensi kaudella paljon nuoriso-osastoaan. Yksi palasista, jonka varaan joukkue rakentaa tulevaisuuttaan, on tshekki Filip Chytil. Hyökkääjä pääsi viime kaudella jo kokeilemaan NHL:ää yhdeksän ottelun verran ja teki pisteet 1+2. Loppukausi sujui AHL:ssä hyvillä tehoilla (11+20). Farmikokemus on nyt hankittu, ja seuraavaksi osoitteena on Madison Square Garden.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks, 1999

SHL:n pistepörssin voittaja. Runkosarjan ja pudotuspelien arvokkain pelaaja. Elias Petterssonista ei turhaan odoteta seuraavaa Sediniä. Ruotsalaishyökkääjä on todistanut pystyvänsä takomaan kovaa tulosta miesten tasolla, eikä loikka NHL:ään liene vaikea.

Henrik Borgström, Florida Panthers, 1997

Alexander Barkov saa Floridan auringon alle uuden suomalaisen joukkuekaverin, kun Henrik Borgström siirtyy vahvistamaan Panthersia. Edelliskaudet Jokerikasvatti on viettänyt Denverin yliopiston jääkiekkojoukkueessa hyvin tehoin. Borsgströmmistä odotetaan sitä tarvittavaa pientä lisää, joka veisi pantterit pudotuspeleihin.

Casey Mittelstadt, Buffalo Sabres, 1998

Jack Eichel saa pian seuraa Buffalon nimettömään hyökkäykseen Casey Mittelstadtista. Jenkkihyökkääjällä on allaan huikea kausi, jonka kruununa ovat U20-maailmanmestaruuskisat. Seitsemässä pelissä taituri iski peräti 11 tehopistettä. Lyhyt NHL-visiitti sujui myös tehokkaasti: kuusi peliä, viisi tehopistettä. Mittelstadt on tärkeä palanen uuden aikakauden Buffalo Sabresia, jonka voi odottaa pääsevän pudotuspeleihin nuorten tähtiensä voimin jo muutamassa vuodessa.

Daniel Sprong, Pittsburgh Penguins, 1997

Daniel Sprongilla olisi ollut eväitä NHL:ään jo viime kaudella, mutta Pittsburgh päätti antaa hyökkääjänsä kasvaa vielä kauden korkoa AHL:ssä. Sprong viihtyi farmissa hyvin ja pelasi kauden piste per peli tahdissa. Seuraavaksi kaudeksi Hollannin passin omistavasta miehestä voi odottaa kärkiketjujen laituria.