Liigavahti odottaa harppausta uudelle tasolle – ”Tavoitteet ovat tietenkin entistä isommissa kaukaloissa”

Mikkelin Jukurien maalivahti Sami Rajaniemi aloittaa kuudennen kautensa Liigassa.

Mikkelissä kausi on Rajaniemelle kolmas ja hänestä onkin tullut yksi joukkueen avainpelaajista.

Tulevalta kaudelta 26-vuotias maalivahti odottaa harppausta uudelle tasolle.

– Pelit loppuivat keväällä aivan liian aikaisessa vaiheessa. Olemme panostaneet nyt harjoittelussa entistä enemmän aerobiseen puoleen. Jäälläkin olemme olleet aika paljon, Rajaniemi toteaa Liigan virallisilla nettisivuilla.

Rajaniemi on harjoitellut pari viimeisintä vuotta maalivahtivalmentaja Mika Tarvaisen johdolla. Harjoitteluun on tullut lisää intensiteettiä ja tekniikkapuolen asiat ovat olleet harjoittelun keskiössä.

– Maalivahtikielessä puhutaan esimerkiksi pienen kulman pelaamisesta. Nykyään kiekkoa heitetään usein pienestäkin kulmasta maalille. Niissä tilanteissa pitää osata tehdä oikeita ratkaisuja: millaisessa asennossa olet maalilla ja onko patja varmasti kiinni tolpassa. Eli on osattava pelata teknisesti oikein, Rajaniemi kertoo.

Vuosien varrelta hän nimeää erään ex-maalivahdin, jolta sai aikanaan kosolti oppia

Tuomas Tarkin kanssa sain tehdä pari vuotta hommia yhdessä JYPissä ja opin silloin, miten ammattilainen toimii päivittäisessä tekemisessä. Kun Tuomas lopetti uransa, hän lupasi vastata puhelimeen ja auttaa, jos minulla on jotain kysyttävää. Uskon, että hän pystyy kokemuksensa kautta tarvittaessa auttamaan.

Omia tulevaisuuden tavoitteitakin Rajaniemellä riittää, mutta yksityiskohdat niistä hän pitää visusti itsellään.

– Tavoitteet ovat tietenkin entistä isommissa kaukaloissa. Vaikka päivä kerrallaan –sanonta onkin kovin klisee, niin se nyt vaan pätee arjessa. Turhaa haihattelua on syytä välttää. Omia unelmia kohti edetään joka päivä tavoite kirkkaana mielessä, hän toteaa.

Lähde: Liiga