KalPan remontoitu kotihalli on aiheuttanut närää. Vierasfanien katsomon eteen on ilmestynyt näköeste, joka peittää taakseen osan kaukalosta.

– Olen nähnyt ne pari Twitter-kuvaa, jotka on käyty seinän vierestä nappaamassa. Kuvat ovat aika tarkoitushakuisia ja katsomossa on paljon hyviä paikkoja, KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman sanoo Leijonat.comin haastattelussa.

Vierasfanien vähäisen määrän takia näköesteellä on ylipäätään harvoin mahdollisuutta olla haitaksi. Silloinkin asiat ovat ratkaistavissa.

– Normaalisti meillä on vierasfaneja seitsemän tai kahdeksan kertaa kaudessa. Yleensä se tarkoittaa yhtä bussia, eli noin viittäkymmentä paikkaa, ja se paikkamäärä löytyy helposti niin, ettei kenelläkään ole näköestettä, KalPan toimitusjohtaja kertoo.

– Faniryhmissä on se hyvä puoli, että me kommunikoimme puolin ja toisin. Pystymme silloin viestittämään heille, miten asia kannattaa ratkaista.

Näköesteestä on todennäköisesti haittaa vain, kun halli on loppuunmyyty. Siinä ei kuitenkaan ole Saksmanin mielestä mitään uutta.

– En voi sanoa, että ennenkään kaikilla olisi ollut esteetön näköyhteys, jos halli on loppuunmyyty. Ihmisiä on monissa riveissä kaiteiden takana ja muuta. Mutta aika pienenä pidän sitä ongelmaa, Saksman sanoo.

– Paikanpäällä jokainen näkee, mikä on todellinen tilanne katsomon osalta. Katveen pystyy kyllä löytämään, mutta on paljon paikkoja, joista molemmat maalit näkee.

Jari Arminen

@Arminen78

Jari Arminen

@Arminen78
Hyvin on Niiralan montun remppa onnistunu ku vierasfanien seisomakatsomosta puolet ei tuu näkemään samassa päässä olevaa maalia. Kuva on otettu yläriviltä seinän vierestä. Hieman uusi parvi blokkaa näkyvyyttä. #KalPa #Kuopio #Liiga
Näkymä seisomakatsomon alariviltä seinän vierestä. Toinen pääty sentään näkyy jotenkii. En suosittele yhdellekkään faniryhmälle lippujen hommaamista tähän seisomakatsomoon. A2 istumakatsomo on ainut järkevä vaihtoehto jos haluaa seurata peliä. #KalPa #Liiga