Suomalaispuolustaja Rasmus Ristolaisen viime kausi lähenteli katastrofia, kun Buffalo Sabres jäi koko sarjan viimeiseksi.

– Olin todella, todella raivoissani ja pettynyt. Kesti tovin ennen kuin unohdin kaiken, tiedättekö? Oli kuitenkin hyvä asia, että sain pitkän kesän. Sain ajatuksia pois kaudesta, enkä edes katsonut lätkäkamoja päin tai ajatellut jääkiekkoa, Ristolainen sanoi NHL.comin haastattelussa.

Ristolaisen omatkin otteet heikkenivät muun joukkueen mukana, eikä 23-vuotiaan tähtipuolustajan pistesaldoon tullut parannusta sitä edeltäneestä kaudesta. Myös Ristolaisen esityksen puolustuspäässä saivat paljon kritiikkiä ja nyt tulevan kauden pelisuorituksiin tarvittiin muutosta.

Tällä viikolla Sabresin harjoitusleirin aloittava suomalaispakki on parhaillaan elämänsä kunnossa ja siitä kiitos kuuluu osittain hänen kesätreenien valmentajalle Ville Rintalalle.

– Hän soitti minulle samalla minuutilla, kun hän oli laskeutunut Helsingin lentokentälle. Hän soitti minulle ja kysyi: ”Milloin voimme aloittaa?” Aivan samalla minuutilla kuin hän laskeutui, Rintala kertoi.

Ristolainen ja Rintala keskittyivät kesän aikana pääosin nopeuden ja räjähtävyyden kehittämiseen. Tämä oli suuri muutos isoja painoja nostamaan tottuneelle Sabres-pakille.

– Ennen tätä kesää, ehkä noin kahdeksan kesän ajan, tein enemmän olympialaisista tuttuja nostoja sekä yritin saada lisää maksimivoimaa salilla. Tänä kesänä muutimme aivan kaiken. Päätavoite oli olla parempi jäällä. Me lopetimme isojen painojen nostamisen, teimme käsipainoilla asioita, liikkuvuutta, pikajuoksuja. Sellaisia asioita, Ristolainen valaisi.

Ristolainen harjoitteli todella kovalla intensiteetillä ainakin viisi kertaa viikossa, mutta siten, että hän pystyi aina toipumaan edellisen treenin rasituksesta.

– Hänen peliminuuttinsa ovat todella korkeat, ja siksi meidän täytyi harjoitella todella korkealla sykkeellä. Meidän täytyi työntää hänen vartaloaan aivan äärirajoille asti. Kun meillä oli lepoa, se ei ollut täydellinen lepoviikko, vaan meillä oli silloin palauttava viikko. Me silti harjoittelimme, mutta intensiteetti oli hieman alhaisempi ja teimme paljon palautusta harjoittavaa treeniä, Rintala selosti.

Rintalan mukaan Ristolainen on kehittynyt huimasti kesän aikana ja sen näkee myös nuoren suomalaisen järkälemäisessä ulkomuodossa.

– Jos haluatte minun rehellisen vastauksen, hän on timmimpi, ilkeämpi, räjähtävämpi sekä nopeampi. Hänen kestävyytensä on aivan sairas tällä hetkellä. Odotan sitä, että Rasmus pääsee jäälle ja näkee kuinka hänen kuntonsa tulee kestämään. Tiedän, että hän tulee olemaan vielä parempi kuin viime vuonna, kunnon puolesta, Rintala uhkui uskoa.

Ristolainen on ainakin kuvien perusteella hirviömäisessä kunnossa. Katso kuvat alla olevista Twitter-linkeistä:

Buffalo Sabres

@BuffaloSabres
Leaner. Meaner. Explosive. Faster.

A look into @rasmrist55's offseason workouts 💪: bufsabres.co/cH1dii