Sveitsiläisseura HC Lugano aloitti kautensa kahdella rumalla tappiolla CHL:ssä ja seuran sisällä on selvästikin jo syntynyt pientä kitkaa, koska torstain jääharjoituksissa oli syttynyt kärhämä kahden pelaajan välillä.

Luganon ykkösvahti ja koko NLA:n paras torjuja Elvis Merzlikins oli hyökännyt yllättäen harjoituksissa seuralegendan, 35-vuotiaan Raffaele Sannitzin kimppuun ja haastanut tämän tappeluun.

18 kautta Luganoa edustanut Sannitz ei ollut moksiskaan latvialaisvahdin haasteesta, vaan hän antoi välittömästi muutaman miehekkään moukarin 24-vuotiaan nuorukaisen leukaperiin. Luganon pelaajat tulivat välittömästi erottamaan riitapukarit, mutta kaksikko jatkoi kukkoilemista vielä hetkeä myöhemmin.

Lopulta NHL-tappelijana tunnettu hyökkääjä Maxim Lapierre saapui kaksikon väliin ja keskeytti nyrkkien heiluttamisen seinään. Kaksikko sopi lopulta riitansa halaamalla toisiaan.

Merzlikins on suomalais-GM Jarmo Kekäläisen johtaman Columbus Blue Jacketsin merkittävimpiä tulevaisuuden lupauksia. Latvialainen varattiin NHL:ään kesällä 2014 kolmannella kierroksella sijalle 76.

Sannitz on pelannut lähes koko uransa Luganon joukkueessa. Hänet on varattu myös Blue Jacketsiin – kokenut sveitsiläinen kuuli nimensä vuonna 2001 seitsemännellä kierroksella.

Katso tilanteet alla olevista Twitter-linkeistä: