Jokereiden alku KHL-kaudelle on ollut hurja. Lauri Marjamäen suojatit loistavat läntisen konferenssin kärkijoukkueena – ryhmä on napannut KHL:n alkukauden otteluista täyden potin yhtä poikkeusta lukuun ottamatta.

Ennen kautta joukkueen ympärillä leijui vielä kysymysmerkkejä. Asiantuntijapiireille ”narripaitojen” vahva alkukausi ei ole tullut silti yllätyksenä.

– Ei tämä minulle mikään yllätys ole ollut. Jokereilla on monta vahvaa ulkolaispelaajaa ja paljon hyviä kotimaisia. Myös maalivahtipeli
tuntuu toimivan, lajin kotimaisiin kärkiasiantuntijoihin kuuluva Ismo Lehkonen toteaa SuomiKiekko-sivustolle.

Jokerit voitti neljä ensimmäistä peliään ja sitten tuli jatkoaikatappio SKA Pietarille. Paluu päiväjärjestykseen tuli perjantaina, kun HK Vitjaz kukistui vieraissa 4-1.

– Menestys ruokkii itseluottamusta. Kun peli lähtee oikeaan suuntaan, niin se näkyy monessa asiassa. Ilmapiiri on hyvä ja pelaamisessa voi
keskittyä pieniin nyansseihin, Lehkonen painottaa.

Maanantaina Jokerit isännöi Hartwall Areenalla Traktor Tsheljabinskia. Kotijoukkue on pelin selkeä suosikki.

– Niinhän se kaikissa ammattilaissarjoissa on, että toivomus numero yksi on voittaa mahdollisimman paljon pelejä, Lehkonen naurahtaa.

Jokereiden ja Traktor Tsheljabinskin välinen ottelu on nähtävissä Viasatin kautta maanantaina 17. syyskuuta kello 18.30 alkaen.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo