Vuosi syöpädiagnoosista: Lähes 700 NHL-ottelun konkari valmistautuu uuteen kauteen huippukunnossa – ”Tulevaa ei voi mitenkään ennustaa”

Leijonille jättikerroin 5,00 MM-finaaliin

New Jersey Devilsin hyökkääjän Brian Boylen viime kaudesta ei toden totta puuttunut tapahtumia.

Syyskuun harjoitusleirin lääkärintarkastuksessa hänellä todettiin krooninen myelooinen leukemia.

Hän pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa 1. marraskuuta ja vuodesta tuli lopulta ikimuistoinen myös hyvällä tavalla 33-vuotiaan Boylen tultua ensi kertaa valituksi NHL:n All Star -otteluun.

Kauden päätöspalkintogaalassa miehelle ojennettiin lisäksi Bill Masterton -pokaali sisukkuudesta, urheiluhengestä ja omistautumisesta lajille.

Nyt alempien kenttien rouhijana tunnettu Boyle odottaa jo innolla tulevaa kautta. Huoli omasta terveydentilasta on kuitenkin edelleen läsnä.

– Jos jonakin iltana väsyy hieman nopeammin kuin normaalisti, sitä alkaa pikkuisen panikoida. Mutta se kuuluu asiaan ja on ihan normaalia. Ehkä on ihan hyvä osata lukea omaa kroppaansa, hän toteaa NHL.comille.

Boyle tapaa lääkäreitään nykyään kolmen kuukauden välein. Viimeksi hän kävi tarkastuksessa viime tiistaina ja testitulokset ovat luvassa tällä viikolla.

– Tilanne vaikutti ihan hyvältä, ja oloni on loistava. Se on tärkeintä, hän sanoi.

Boyle kertoo olevansa nyt jopa paremmassa kunnossa, kuin aiempina vuosina elokuun alussa. Hän ei kuitenkaan aseta itselleen turhia paineita alkavaan kauteen.

– Opin viime vuodesta ainakin sen, että tulevaa ei voi mitenkään ennustaa. Yritämme nyt joukkueena petrata asemiamme, ja yritän itse nauttia elämästä sekä pelaamisesta. Yritän vain harjoitella mahdollisimman kovaa, pitää hauskaa jäällä ja mennä sen jälkeen kotiin syömään lasteni ja vaimoni kanssa, kovia kokenut hyökkääjä toteaa.

Boyle on pelannut urallaan peräti 693 NHL-runkosarjaottelua tehoin 106+86=192.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Leijonille jättikerroin 5,00 MM-finaaliin