St. Louis Bluesin tähtihyökkääjä Vladimir Tarasenko palasi maanantaina jäälle ensimmäistä kertaa sitten viime huhtikuussa tehdyn olkapääleikkauksen.

Tarasenko loukkaantui Bluesin kauden viimeisessä runkosarjapelissä.

Kesän kuntoutus on kuitenkin sujunut ilmeisen hyvin, sillä tällä hetkellä hän on toipumassa leikkauksesta jopa ennakoitua nopeammin.

– Minun täytyy vielä keskustella kuntoutuksesta tarkemmin lääkäreiden kanssa, mutta voin harjoitella taas jäällä muiden kanssa, Tarasenko totesi seuransa verkkosivulla testattuaan olkapäänsä kuntoa muutamien joukkuetovereidensa kanssa epävirallisissa harjoituksissa.

Kesän kuntoutuksessa on pääasiassa pyritty parantamaan leikatun olkapään liikkuvuutta. Jatkossa mukaan otetaan myös harjoitukset, joilla sen voimataso saadaan aiemmalle tasolle.

– Noudatan vain ohjeita, joita olen saanut lääkäreiltäni. Viimeiset kolme ja puoli kuukautta ovat olleet melko raskaat sekä henkisesti että fyysisesti. Todella paljon kuntoutusta. Tämä on ollut pisin tauko koskaan jäältä kausien välillä, Tarasenko kertoi.

Tulevalla kaudella hän toivoo voivansa auttaa Bluesia jälleen pudotuspeleihin viime kevään pettymyksen jälkeen.

Viime kaudella hyökkääjätähti takoi 80 ottelussa tehot 33+33=66, mutta henkilökohtaista menestystä tärkeämpää on koko joukkueen menestys.

– Meidän täytyy todistaa ettemme ole hyvä, vaan paras joukkue tässä liigassa, Tarasenko täräyttää.