Suomalainen huipputuomari lähtee ulkomaille – viheltänyt yli 400 ottelua Liigassa

© Kuva: Juha Tamminen

Kokenut Liiga-tuomari Anssi Salonen lähtee tuomariksi ulkomaille. Hänen uusi työnantajansa on Sveitsin pääsarja NLA.

Salonen ehti käydä alppimaassa visiitillä tuomaroinnin merkeissä jo viime vuonna. Se helpotti päätöstä lähteä.

– Kävin jo viime kaudella viheltämässä Sveitsissä – sekä A-liigassa että Spengler Cupissa. Eteen tuli kiperiä tilanteita jäällä ja onnistuin myös kovissa ratkaisuissa. Niitä pelejä seurattiin varmasti tarkasti. Näyttöpaikat auttoivat varmasti tämän sopimuksen syntymisessä, Salonen kommentoi Liigan kotisivuilla.

Salonen tunsi pärjäävänsä ja viihtyvänsä kansainvälisessä ilmapiirissä.

– Meillä oli hyvä tiimihenki tuomarien kesken. Yritin soluttutua porukkaan parhaani mukaan – niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin.

Peli Sveitsissä eroaa Salosen mukaan merkittävästi Liiga-kiekosta.

– Siellä pelataan huomattavasti isommalla jäällä. Lähes kaikissa halleissa on varmaan maksimikokoiset kaukalot. Tämä tekee pelistä tietenkin hyvin eri tyyppistä kuin Suomessa. A-liigassa on enemmän kokeneempia ja vanhempia pelaajia. Pelaajat osaavat asiansa, ymmärtävät peliä ja antavat myös palautetta pelin aikana.