Florida Panthers varasi kesällä 2016 ensimmäisen kierroksen varausvuorollaan Henrik Borgströmin. Nyt suomalaishyökkääjä yrittää tosissaan murtautua Panthersin joukkueeseen – ensimmäisellä täydellä ammattilaiskaudella.

Borgström sai jo viime kaudella maistiaisen NHL-menosta, kun hän pääsi pelaamaan neljässä ottelussa. Näissä neljässä pelissä syntyi myös uran avausmaali maailman parhaassa kiekkoliigassa.

– Mielestäni se auttoi paljon. Tiesin heikkouteni ja tiedän ne yhä, mutta se todella auttoi minua näkemään parannuskohteet kokonaisuudessaan. Se auttoi minua näkemään tason jolle minun on päästävä pelatakseni kovia vastustajia vastaan. Se tavallaan opetti, että miten valmistautua tulevaan kauteen, Borgström kuvailee neljän pelin kokeiluaan NHL.comin haastattelussa

Tuolloin tilanne ei ollut Borgströmille optimaalinen. Panthers tappeli pudotuspelipaikasta, eikä harha-askeliin ollut juuri varaa. Nyt hän pääsee aloittamaan kautensa alusta asti ilman, että tarvitsee hypätä liikkuvaan junaan.

– Tulee olemaan helpompaa, kun kulkee harjoitusleirin läpi ja oppii tuntemaan joukkuetoverit ja systeemin. Se ei tule olemaan helppoa… mutta hiukan mukavampaa minulle.

Suomalaishyökkääjä uskoo vakaasti siihen, että tällä kaudella Panthers menee pudotuspeleihin.

– Tietenkin pystymme pääsemään pudotuspeleihin, viime vuonna se oli niin lähellä. Meillä oli 96 pistettä, joka oli suurin pistemäärä pudotuspelien ulkopuolelle jääneistä joukkueista. Samat äijät palaavat, runko on sama. Tästä tulee erittäin jännittävä kausi.