Stanley Cup -voittajan komea ura päättymässä? ”Olen edelleen harjoitellut, koska se on ollut rutiinini viimeiset 17 kesää”

Konkarihyökkääjä Brian Gionta on jälleen viime kesän tapaan ilman NHL-sopimusta tulevalle kaudelle.

39-vuotias Gionta pelasi viime kaudella Yhdysvaltojen paidassa Pyeongchangin olympialaisissa ja pelasi loppukaudesta 20 ottelua Boston Bruinsissa tehden kaksi maalia ja seitsemän tehopistettä.

Amerikkalainen ymmärtää kiekkouransa saattavan kuitenkin nyt olla paketissa.

– Olen edelleen harjoitellut, koska se on ollut rutiinini viimeiset 17 kesää. Olen kuitenkin myös valmistautunut (lopettamiseen) ellei mitään erikoista tapahdu, Gionta totesi NHL.comille.

Rochesterissa, New Yorkin osavaltiossa perheineen kesäänsä viettänyt Gionta kertoo, ettei tällä hetkellä ole kovinkaan innostunut muuttamaan toiselle puolelle maata jonkin lyhyen sopimuksen takia. Todennäköisintä onkin, että mies siirtyy kaukalon laidalle.

Yksi mahdollinen työnantaja saattaisi olla Giontan kotikaupungin Buffalo Sabres, johon seurassa vuosina 2014-2017 pelanneella jenkkihyökkääjällä on edelleen hyvät suhteet. Hän auttoi joukkuetta jo kesäkuussa Sabresin nuorten lupausten leirillä.

Mikäli NHL-ura päättyy, ei Gionta kadu mitään.

– Kokemukset joita olen perheeni kanssa jääkiekon ansiosta saanut, ovat hyvin erityisiä, enkä vaihtaisi tapahtuneesta mitään, hän toteaa.

Gionta on pelannut NHL-urallaan 1026 ottelua tehden niissä 291 maalia ja 595 tehopistettä. Uran ehdoton kohokohta oli Stanley Cup -voitto New Jersey Devilsin riveissä kaudella 2002-2003.