Verottaja syyttää Ässien emoyhtiö HC Ässät Pori Oy:tä epäselvyyksistä anniskelumyynnissä. Verottajan mukaan yhtiö myi tilikausien 2015-16 ja 2016-17 aikana alkoholia yhteensä 117 865,40 euron edestä ohi kirjanpidon. Tästä kertyy puuttuvia veroja 52 020,76 euroa.

Paikallislehti Satakunnan Kansan haastattelema Ässien puheenjohtaja Janne Ojanen esittää syyksi hävikin, jota oluen myynnissä koituu, kun anniskeluravintolat ovat harvakseltaan auki.

Ojanen syyttää tilanteesta vaahto-ongelmaa.

– Kun uusi tynnyri otetaan käyttöön, siitä valutetaan aina ensin vaahtoa pois. Jäähallissa voi käydä niin, että uudesta tynnyristä otetaan vain pari tuoppia ennen kuin peli loppuu. Kun seuraava peli on vaikka viikon päästä, pitää jälleen valuttaa vaahtoa pois, Ojanen selittää.

Veroepäselvyyksien pohjimmainen syy löytynee kuitenkin ostojen, myyntien ja hyvitysten kirjaamisista. Ässät myöntää, että inventoinnissa ja raportoinnissa on tapahtunut virheitä.

– Olen ollut mukana asian loppukäsittelyssä. Ainakaan siinä keskustelussa minulle ei jäänyt sellaista kuvaa, että verottajakaan epäilisi meitä mistään laittomuuksista. Verotarkastuksesta tulee aina hintalappu, mutta samalla saamme ohjeet, miten näiden asioiden kanssa pitää toimia. Uskon, että hintalappu putoaa vielä tuosta 52 000 eurosta.

Jäähallin ravintoloiden epäsäännöllisen aukiolon vuoksi ongelmana on myös tuotteiden herkempi vanheneminen. Vaahto-ongelman vuoksi Ässät myy jatkossa tölkkiolutta. Ässät on toimittanut verottajalle vastineensa asiaan.