SaiPa teki jälleen voittoa – tulevalle kaudelle kovat tavoitteet: ”Panostamme enemmän kuin koskaan”

© Kuva: Pekka Mäntylä

Liiga-SaiPa Oy:n päättynyt tilikausi oli jälleen voitollinen (seitsennen kerran peräkkäin). Liikevoitto on 6 864 euroa ennen veroja. Myös yhtiön liikevaihto kasvoi sen ollessa 5 446 000 euroa (5 183 770 kaudella 2016-17).

Runkosarjassa SaiPan kotiotteluita seurasi keskimäärin 3 254 silmäparia. Viidessä pudotuspeliottelussa katsojia kävi keskimäärin 3 528.

Liikevaihdosta 40 prosenttia tuli yhteistyökumppaneilta, 27 prosenttia ravintolatoiminnasta, 27 prosenttia lipputuloista, neljä prosenttiyksikköä satunnaistuotoista ja kaksi prosenttiyksikköä fanituotteista.

Ilman pudotuspelejä tulos olisi kuitenkin kääntynyt miinuksen puolelle.

– Tilinpäätös kääntyi positiiviseksi viiden playoffs-ottelun turvin. Päättyneelle tilikaudelle kirjattiin myös Niclas Westerholmista saatu NHL-kasvattajakorvaus. Myös yhteistyösopimuksista kertyneet tulot kasvoivat edellisestä kaudesta, SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kertoi joukkueen verkkosivuilla.

Alkavalla kaudella Saipa viettää 70-vuotisjuhlakauttaan. Tavoitteena on nostaa niin yleisömääriä kuin myös pelillistä menestystä.

– Lähtökohdat juhlakauteen ovat hyvät. Oman tuntumani mukaan yhteisöllä on kovat odotukset kaudesta. Panostamme joukkueeseen enemmän kuin koskaan pelaajabudjetin ollessa 2 miljoonaa euroa. Tavoitteenamme on, että yleisöä käy keskimäärin 3500 katsojaa ottelua kohti, Markkanen julisti.