Paluu tähdeksi? Flopanneelta suomalaistaiturilta odotetaan isoja asioita – ”Harva pystyy dominoimaan niin kuin hän”

© Kuva: Juha Tamminen

Taiturimainen hyökkääjä Juhamatti Aaltonen haluaa varmasti unohtaa heikosti menneen viime kauden Röglen paidassa. 33-vuotias suomalainen pelasi SHL:ssä 35 ottelua odotuksiin nähden vaatimattomin tehoin 8+11=19.

Aaltonen jätti lopulta Röglen kesken kauden ja siirtyi lyhyeksi ajaksi Sveitsin pääsarjaa pelaavaan Berniin. Maagisista taidoistaan tunnettu kiekkotähti ei kuitenkaan pystynyt vakuuttamaan huippuseuran riveissä pelaamassaan viidessä ottelussa.

Aaltonen siirtyi täksi kaudeksi SHL:n yhden ehdottoman ennakkosuosikin Skellefteå AIK:n riveihin.

Ruotsalaislehti Expressen julkaisi tiistaina artikkelin, jossa nostettiin esiin pelaajat, joiden täytyy parantaa otteitaan viime kaudesta. Aaltonen oli yksi näistä pelaajista.

– Aaltosella, tuolla Suomen omalla Dick Axelssonilla, on paljon todistettavaa, sillä harva pelaaja pystyy dominoimaan samalla tavalla niin kuin hän, Expressen kirjoittaa.

33-vuotiaalta suomalaistähdeltä odotetaan Skellefteåssa suuria asioita ja hänen pelipaikan odotetaan olevan alustavasti kahdessa kärkiketjussa.

– Saako Skellefteå ja valmentaja Tommy Samuelsson asiat toimimaan marraskuisena tiistai-iltana? Jos saavat, on tässä potentiaalinen tähtipelaaja.