Ranskan maajoukkuepuolustaja Yohann Auvitu palasi täksi kaudeksi Eurooppaan. Hän valitsi uudeksi seurakseen KHL:n Sotshin.

Auvitu kuvaili venäläismedia Sport-Expressin haastattelussa tuntojaan NHL-visiitistään. Kommentit huokuvat tyytymättömyyttä asioiden laitaan Pohjois-Amerikassa.

– En pitänyt bisnespuolesta. Usein tuntui siltä, että mitä ikinä teinkään jäällä, en saanut mitään vastineeksi. Sitä ei huomioitu. Tämä on vain yksi asia, josta en pitänyt, mutta myös kaikken tärkein niistä, Auvitu tunnustaa.

Toimittaja Igor Eronko mainitsee, että Pohjois-Amerikasta kotiin palaavat venäläiset mainitsevat usein tekopyhyyden. Auvitu, joka pelasi ennen NHL-unelman tavoittelua pitkän pätkän Suomessa, myöntää sen olevan olemassa ja todisti itse tätä sekä Edmontonissa että New Jerseyssä.

– Sitä on varmasti siellä. Valmentajat eivät aina ole reiluja suhteessa pelaajiin. Jotkut tekevät palveluksia, toiset eivät. Sen voi huomata kohteliaisuuksien vaihdossa. Joskus et vain ymmärrä, että mitä oikein tapahtuu. Sitä on mahdotonta ymmärtää. En pitänyt siitä. Siksi palasin Eurooppaan.