Liigaan palannut kokenut hyökkääjä hehkuttaa itsevarmasti: ”Meillä on kaksi sarjan parasta veskaria”

Dallas - Calgary lauantaiaamun rattona! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Kokenut Roope Talaja palasi täksi kaudeksi jälleen kotoiseen SM-liigaan muutaman vuoden tauon jälkeen. Ikitaistelija vetää päälleen Vaasan Sportin paidan.

Viimeisillä kahdella kaudella Talaja on pelannut KHL-seura Jokereissa ja Ruotsin Allsvenskanin IF Björklövenin riveissä. Molemmat vuodet olivat 30-vuotiaan hyökkääjän mukaan opettavaisia.

– KHL on pelikovuuden osalta pirun kova sarja. Allsvenskanissa sain pelata isossa roolissa kärkiketjuissa, mikä kasvatti pelaajana. Vaikka kyseessä on Ruotsin kakkossarja, top 6 -joukkueet ovat erittäin kovaa tasoa. Sarjassa on paljon vauhtia päästä päähän, Talaja toteaa Liigan virallisella nettisivulla.

Tuoretta seuraansa Sportia Talaja pitää erittäin potentiaalisena joukkueena

– Ensinnäkin meillä on kaksi sarjan parasta veskaria (Mika Järvinen ja Sami Aittokallio). Joukkueessa on paljon nuoria jätkiä, joilla intoa ja elämäniloa löytyy. Nykyajan nuoret pelaajat kun esiintyvät kaukalossa kuin takavuosien 35-vuotiaat tai NHL:ssä 600 peliä pelanneet. Ei voi kuin ihmetellä sitä asennetta.

Kokenutta pelimiestä ei huolestuta edes vaisusti sujuneet harjoitusottelut, joissa voitto on tullut kauden avanneen elokuun alun Pitsiturnauksen jälkeen viidestä täysimittaisesta ottelusta vain kerran

– Pohjat on hyvin rakennettu. Nyt vaan tehdään sellaista hienosäätöä pieniin yksityiskohtiin. Rakennetaan huolellisesti perustan päälle ja laitetaan palikat kohdalleen, Talaja toteaa.

Dallas - Calgary lauantaiaamun rattona! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!