Montreal Canadiensin kapteeni Max Pacioretty on ollut erilaisten kauppahuhujen kohteena jo kuukausia. Ei ole salaisuus, että Canadiensin GM Marc Bergevin on yrittänyt epätoivoisesti kaupata jenkkihyökkääjää muualle.

Pacioretty, kuten koko joukkue, sukelsi viime kaudella. Sen tiedostaa myös herra itse.

– Minulla ei ole koskaan ollut tällaista kesää, jossa minulla olisi alla huono vuosi, hän myönsi TVA-Sportsin haastattelussa.

– Se oli minun ensimmäinen huono vuosi, koko joukkueella on takana kamala vuosi myös.

Nyt Canadiens-kapteeni on valmis aloittamaan puhtaalta pöydältä ja olla ajattelematta mahdollista kauppaamista.

– Nyt edessä on puhdas pöytä ja aion murehtia vain niistä asioista, joihin voin itse vaikuttaa. Teen sen varmistamalla, että tulen harjoitusleirille kunnossa ja valmiina tekemään tulosta tänä vuonna. Sitä me kaikki odotamme.

Pacioretty myöntää, että kauppahuhut vaikuttivat hänen elämäänsä niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Toisin kuin moni muu joukkueen pelaaja, amerikkalaislaituri vietti myös kauden jälkeisen ajan Montrealissa sen sijaan, että olisi palannut kotiseudulleen Connecticutiin, Yhdysvaltoihin.

Hän toteaa myös, että Montreal on hänen kotinsa. Kannattajilta tuli runsaasti tukea, vaikka viime kausi oli sekä huhujen että tulosten valossa negatiivinen.

– Saan runsaasti tukea. Erityisesti tämä kesä avasi silmiäni. Tiesin, että se tuki oli tuolla jossain… joka päivä tapaan jonkun, joka sanoo jotain positiivista minulle ja se rohkaisevaa minulle, että minua tuetaan tässä kaupungissa.