Liigan kestomenestyjiin kuuluva Tappara jahtaa jälleen alkavalla kaudella menestystä kotimaan kaukaloiden lisäksi Champions Hockey Leaguessa.

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kertoi, mitä asioita vaaditaan menestymiseen Liigassa ja CHL:ssä.

– CHL:ssä vaaditaan kykyä muuntautua yksittäisissä peleissä. Ei ole yhtä ainoaa tapaa pelata, kun mennään toiseen maahan. Joukkueet muistuttavat pelityyliltään enemmän toisiaan, kun pelataan saman maan joukkuetta vastaan.

– Kansainvälinen peli on yhä kokonaisvaltaisempaa. Puolustamisen ja hyökkäyksen jatkumo tulee sieltä. Puolustajien pitää pystyä hyökkäämään välillä jopa hyökkäyksen kärjessä ja hyökkääjien pitää pystyä puolustamaan ihan siellä viisikon alimmaisena. Pelaajien vaatimukset kasvavat koko ajan. Ei voi roolittaa pelaajia enää, Rautakorpi pohtii.

Kotimaan Liigassa Tappara on pelannut finaaleissa kuusi kevättä putkeen ja voittanut tuon jakson aikana kaksi mestaruutta. CHL:ssä joukkue on edennyt pudotuspeleihin kaikilla neljällä kaudella. Rautakorven mukaan vanhoihin meriitteihin ei voi kuitenkaan jäädä tuudittautumaan.

– Meillä on uusi joukkue ja nollista lähdetään. Nöyrin mielin tehdään sitä omaa tarinaa. Emme lähde hakemaan jatkumoa suoraan viime keväästä. Katse eteenpäin ja yritetään löytää sieltä uusia asioita.

– Kaikki ne ihmiset, joita me tähän prosessiin haluamme ja joita yritämme löytää, ovat sellaisia, joilla on aito halu urheilla ja menestyä. Sen täytyy löytyä sieltä ihmisestä itsestään.

– Pelaajien pitää tiedostaa ja ymmärtää se, että tässä joukkueessa vaaditaan paljon. Pelaajat eivät voi päästää asioita läpi. Pitää ymmärtää, että en voi olla hyvä, jos vieruskaveri ei ole hyvä, Rautakorpi avaa.

Tappara aloittaa CHL-kautensa perjantaina 31.8. klo 20.30 alkavalla vierasottelulla norjalaista Storhamaria vastaan.

C More näyttää kaikki suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut suorina lähetyksinä suoratoistopalvelussa www.cmore.fi.

Teksti: Timo Harvey