IL: Harkimo tylyttää liigaseuroja – ihmettelee yhä jatkuvaa kiukuttelua: ”Lapsellista”

Jokereiden pääomistaja ja kansanedustaja Hjallis Harkimolta ei heru ymmärrystä liigaseurojen kylmään suhtautumiseen Jokereita kohtaan

Liiga on suhtautunut Jokereihin vähintään nuivasti kesästä 2013 lähtien, kun Harkimo ilmoitti helsinkiläisseuran aikeista siirtyä KHL:ään. Vaikka Jokereiden lähdöstä venäläisvetoiseen sarjaan on aikaa jo useampi vuosi, on erilaisia rajoituksia edelleen olemassa sen suhteen, mitä liigaseurat tekevät Jokereiden kanssa.

– Se on lapsellista. Kiukuttelu on kestänyt jo kauan, en ymmärrä sitä ollenkaan. Näyttää olevan aika syvässä, koska eivät halua muuttaa mitään, Harkimo kommentoi Iltalehden haastattelussa.

– En vieläkään ymmärrä sitä tai mitä Liiga luulee voittavansa, kun ei esimerkiksi anna seurojen pelata harjoitusotteluita meitä vastaan tai anna maksimissaan 2-3 pelaajamme siirtyä kauden aikana lainalle johonkin liigaseuraan. Liiga pelkää imagotappiota, vaikka ei parin pelaajan lainaaminen tekisi kenestäkään farmiseuraamme.

Kaikesta huolimatta Harkimo ei kadu Jokereiden viemistä KHL:ään. Pikemminkin päinvastoin. Hänen mielestään se teki hyvää koko suomalaiselle jääkiekolle.

– Oli oikea ratkaisu. Siirtymisemme KHL:ään nosti suomalaisen kiekkoilun tasoa ja toi Suomen kiekkoiluun ihan uuden lisämausteen. Pelaajille tuli mahdollisuus nostaa omaa tasoaan huippusarjassa ja päästä sitä kautta A-maajoukkueeseen.Ihmisillä on ollut mahdollisuus nähdä korkeatasoisempaa jääkiekkoa kuin mitä SM-liigassa pelataan. Ottelutapahtumamme on NHL-tasoa ja Jokereista on rakennettu urheilumme ykkösbrändi.