Hyppy NHL-eliittiin? Suomalaisvahti palkittiin palkankorotuksella – odotukset jo nyt pilvissä: ”Hänen tilastonsa olivat maagiset!”

© Kuva: Getty Images

Antti Raanta kantaa ensi kaudella ison vastuun Arizona Coyotesin menestyksestä.

Viime kaudella pahasti kontannut seura kiinnitti kesällä suomalaisvahtinsa maistuvalla sopimuksella. Raanta ja Coyotes solmivat kolmen vuoden ja 12,75 miljoonan dollarin diilin. Vuositulot ovat tulevat kaudet komeat 4,25 miljoonaa dollaria.

Palkankorotus on ansaittu. Mennyt kevät todisti, että Coyotesin menetys on tällä hetkellä hyvin riippuvaista suomalaisen torjunnoista. Sen myötä NHL-seuran ennakot keskittyvät Pohjois-Amerikassa tällä hetkellä pitkälti Raannan tekemiseen.

– Raannalla on kaikki mahdollisuudet nousta NHL-vahtien eliittiin. Hän kärsi viime kaudella alkukaudesta vammoista, mutta sen jälkeen oli vakuuttava, NHL.com kirjoittaa.

Samoilla linjoilla on kiekkomedia Fansided, joka nostaa suomalaisen esille potentiaalisena läpimurtopelaajana. Kevään tilastot antavat uskoa tulevaan.

– Kun miettii Coyotesin viime kauden surkeutta, Raannan tilastot olivat maagiset, Fansided ylistää.

Helppoa ei suomalaisen tekeminen tule ensi kaudellakaan olemaan. Coyotesin kokoonpano ei vakuuta. Sen myätä raumalaisen saa rehkiä maalillaan jokaisen voiton eteen. Tämä käy ilmi, kun lukee NHL-joukkuetta seuraavan median kirjoittelua.

– Mikäli Raanta jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi, on koko joukkueella paremmat mahdollisuudet pärjätä, urheilumedia Vavel kiteyttää.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.