Helsingin IFK oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella tositoimissa, kun se kohtasi Tampere Cupin avausottelussa viime viikolla Raumalla pelatun Pitsiturnauksen voittaneen Lahden Pelicansin.

Helsinkiläiset kampesivat ottelusta lopulta niukan 2-1 voiton. Maalintekijöinä kunnostautuivat Joonas Rask ja Markus Kankaanperä.

Raskin maalin syöttänyt Teemu Eronen oli ottelun jälkeen tyytyväinen kauden avauspelin voittoon.

– Ei tietenkään voi olla vielä hirveän valmis paketti, kun ei olla pelattu ja vasta pari viikkoa treenattu, mutta hyvä voitto ja vielä viimeisessä erässä voittomaali, Eronen totesi IFK:n nettisivulla julkaistussa haastattelussa.

Kesällä pelattavissa otteluissa monesti puhututtava asia, jään kunto, nousi nytkin esille. Eronen oli kaikkea muuta kuin tyytyväinen Tampereen Hakametsän jäähän.

– Oli tosi paljon huonompi jää kuin meillä harjoitushallissa Nordiksella. Onhan se vaikeampaa pelata, kun jää on noin huono. Toisaalta se on molemmille joukkueille sama, puolustaja sanaili.

Tampere Cup jatkuu IFK:n osalta lauantaina, kun turnauksen loppuottelussa vastaan asettuu Tappara, joka perjantain omassa ottelussaan kaatoi Ilveksen 4-3.