© Kuva: Juha Tamminen

HIFK avasi kautensa voitokkaasti, tähtipuolustajalta kuitenkin tiukkaa kritiikkiä olosuhteille – ”Oli tosi paljon huonompi jää kuin meillä”

Helsingin IFK oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella tositoimissa, kun se kohtasi Tampere Cupin avausottelussa viime viikolla Raumalla pelatun Pitsiturnauksen voittaneen Lahden Pelicansin.

Helsinkiläiset kampesivat ottelusta lopulta niukan 2-1 voiton. Maalintekijöinä kunnostautuivat Joonas Rask ja Markus Kankaanperä.

Raskin maalin syöttänyt Teemu Eronen oli ottelun jälkeen tyytyväinen kauden avauspelin voittoon.

– Ei tietenkään voi olla vielä hirveän valmis paketti, kun ei olla pelattu ja vasta pari viikkoa treenattu, mutta hyvä voitto ja vielä viimeisessä erässä voittomaali, Eronen totesi IFK:n nettisivulla julkaistussa haastattelussa.

Kesällä pelattavissa otteluissa monesti puhututtava asia, jään kunto, nousi nytkin esille. Eronen oli kaikkea muuta kuin tyytyväinen Tampereen Hakametsän jäähän.

– Oli tosi paljon huonompi jää kuin meillä harjoitushallissa Nordiksella. Onhan se vaikeampaa pelata, kun jää on noin huono. Toisaalta se on molemmille joukkueille sama, puolustaja sanaili.

Tampere Cup jatkuu IFK:n osalta lauantaina, kun turnauksen loppuottelussa vastaan asettuu Tappara, joka perjantain omassa ottelussaan kaatoi Ilveksen 4-3.

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!