Varattiin puolustajana, vaihtoi hyökkääjäksi – ex-NHL-jyrä muistelee muutosta: ”Ainut tapa päästä NHL:ään”

© Kuva: Getty Images

Siinä missä monet tekevät hirmuisia pistemääriä, solmivat useiden miljoonien sopimuksia ja tienaavat sen mukaisesti, joutui Paul Bissonnette menemään eri reittiä. Hän tajusi jo AHL:ssä pelatessaan, että hänen taidoillaan ei mentäisi koskaan NHL:ään. Bissonnette kuvaili Forbesin haastattelussa olleensa AHL-tasollakin keskiverto puolustaja.

Uran käännekohta tuli kaudella 2007-08, kun häntä pyydettiin siirtymään puolustajasta hyökkääjäksi. Hän vastasi myöntävästi.

– Olen jopa hieman shokissa, kun katsoo taaksepäin, että kuinka vähän laitoin vastaan kun he pyysivät minua tekemään sen. He sanoivat minulle: ”Hei, aiomme laittaa sinut hyökkäjäksi” ja olin vain: ”OK”.

– Silloin tajusin, että he haluavat minun olevan idiootti ja aiheuttavan kaaosta, olevan fyysinen, tapella ja sellaista. On outoa katsoa taaksepäin ja huomata, että minä tein kyseisen päätöksen noin päivässä. On melko kova juttu kysyä näitä joltain, joka on tehnyt jotain tietyllä tavalla koko ikänsä, Bissonnette kuvailee.

Lopulta Bissonnette pelasi 202 ottelua NHL:ssä. Jäähyminuutteja kertyi 304, mikä on rooli huomioiden maltillinen määrä.

– Rohkaisin itseäni ollessani tarpeeksi älykäs ymmärtääkseni, että tämä on ainut tapa minulle päästä NHL:ään. En tee sitä puolustajana, vaan nelosketjun tappelijana ja laiturina. Se toimi.