Toimittaja latasi suorat sanat: NHL-legenda joutui valtataistelun keskelle – maksoi siitä työpaikallaan

© Kuva: Getty Images

Aiemmin tällä viikolla kuultiin uutinen, jossa kerrottiin Vancouver Canucksin seuralegenda Trevor Lindenin väistyvän yhteisymmärryksessä seurajohdon kanssa tehtävästään. Hän toimi aiemmin Canucksin jääkiekkotoimintojen presidenttinä.

Canoe.comin toimittaja Steve Simmonsin mukaan julkisuudessa maalattu kuva rauhallisesta ja draamattomasta vetäytymisestä on pelkkä kulissi. Todellisuudessa Canucksin omistaja Francesco Aquilini erotti Lindenin.

– Tarina ei ole ihan sellainen kuin miltä näyttää: Trevor Linden ei sopuisasti luopunut virastaan Vancouver Canucksissa. Hänet, paremman sanan puutteessa, erotettiin omistaja Francesco Aquilinin toimesta.

– Tämä on likainen juttu, joka kehittyy vielä, Vancouver-legenda Lindenistä, joka ei enää pystynyt toimimaan Canucksin johto- ja omistajaportaan myrkyllisessä ympäristössä.

Simmonsin mukaan Linden joutui keskelle valtataistelua, jossa kärsimätön Aquilini etsi syyllisiä. GM Jim Benning sekä apulais-GM John Weisbrod pelastivat oman nahkansa ja asettuivat Lindeniä vastaan.

– Kaikki tämä sen jälkeen, kun Linden tuki Benningiä saadakseen tälle jatkosopimuksen. Benning sai jatkon, Lindenille näytettiin ovea.

Organisaation sisällä työskentelevät ovat Simmonsin mukaan edelleen hieman shokissa Benningin ja Weisbordin kulissipeleistä. Aquilini ei ole Simmonsin mukaan kiinnostunut tekemään pitkäjänteistä uudelleenrakennusta, vaan haluaa joukkueen pudotuspeleihin heti. Tämä saattoi olla ratkaisevan suuri näkemysero Lindenin kanssa, joka johti lopulta hänen erottamiseen.