Montreal Canadiensin kolmantena kesän varaustilaisuudessa varaama Jesperi Kotkaniemi saattaa avata kautensa Canadiensin paidassa.

GM Marc Bergevin oli vaikuttunut porilaissentterin kyvyistä ja alleviivasi, että Kotkaniemi ottaa osaa syyskuussa alkavaan harjoitusleiriin. Siellä Kotkaniemellä on todellinen mahdollisuus pelata itsensä joukkueeseen.

– Hän paransi joka päivä, joten lähdemme avoimella mielellä. En osaa sanoa, mutta se on fakta että hän teki sopimuksen ja saapuu harjoitusleirille. Hän on lähempänä NHL:ää. Missä hän on lokakuun alussa, en voi kertoa, mutta näemme runsaasti potentiaalia ja kasvua tässä nuoressa miehessä, Bergevin sanoi NHL.comin haastattelussa.

Sekään vaihtoehto ei ole poissa laskuista, että Kotkaniemi palaa Porin Ässien vahvuuteen yhden kauden ajaksi tai että hänet lähetetään kasvamaan korkoa farmiseura Lavaliin. Sentteri itse näkee molemmat varteenotettavana vaihtoehtona.

– Pelaaminen on niin erilaista AHL:ssä ja Liigassa. Täällä se on hiukan nopeampaa ja jätkät ovat isompia, joten molemmat vaihtoehdot ovat mielestäni hyviä, Kotkaniemi pyörittelee.

– Menen päivä kerrallaan ja katson, että mitä tapahtuu. Totta kai unelmani on pelata NHL:ssä, joten tulen tänne kun olen valmis siihen.