Pittsburgh Penguinsin talenttikatraaseen kuuluva suomalaishyökkääjä Kasper Björkqvist on ehtinyt tehdä nimensä tunnetuksi Penguinsin nuorten lupausten harjoitusleirillä. Espoolaislähtöisen hyökkääjän olemus huokuu valmiutta.

Itse urallaan lähes 1200 NHL-ottelua pelannut Penguinsin pelaajien kehityspäällikkö Scott Young taivasteli Björkqvistin tekemistä ja olemusta.

– Hän on malliyksilö. Näittekö hänet t-paidassa? Hän on huipputikissä, Young kehaisi Trib Live -sivuston haastattelussa.

Viime kaudella Björkqvist pelasi Yhdysvaltain yliopistosarjaa Providence Collegen paidassa. Hän teki 40 ottelussa tehot 16+7=23. Tulevalla kaudella hän pelaa todennäköisesti viimeisen kautensa yliopistosarjassa. Tämän lisäksi hän saattaa saada rintaan kapteenin C-kirjaimen.

– Meillä on todella korkeat odotuksen hänen suhteen, Young kertoo.

– Hän on todella kurinalainen tyyppi. Providence Collegen valmentajat puhuvat paljon hänen johtajuudestaan. Hän on syy siihen, että heillä on intensiiviset harjoitukset – tai sitten hän tuo voiton hävityn kamppailun jälkeen. Hän vain menee jäälle ja luo tunnelmaa. Hänestä tulee kapteeni Providencelle ja ensi kausi on todella iso hänelle.