Urheilujulkaisu Sporting News listasi jokaisen NHL-seuran parhaat sopimukset. Kolme suomalaista sai kunniamaininnan olla omalle seuralleen äärimmäisen edullinen ja samalla hyödyllinen pala joukkuetta: Aleksander Barkov, Joonas Donskoi ja Erik Haula.

– Barkov on yksi pelin parhaista nuorista senttereistä ja hänellä on neljä vuotta sopimusta jäljellä 5,9 miljoonan vuosihintaan. Piste-per-peli 22-vuotiaana viime kaudella, Barkovin sopimus tulee olemaan ryöstö, sillä hän tulee vain paremmaksi ja paremmaksi, sivusto hehkuttaa.

Haula nostetaan Vegasista esiin, vaikka mahdollisuuksia tähän kategoriaan olisi ollut runsaasti.

– Tällä joukkueella on paljon hyviä sopimuksia – erityisesti puolustuksessa, jossa Colin Miller (neljä vuotta, 3,875 miljoonaa dollaria) on parhaiten palkattu puolustaja. Mutta Erik Haulalla, joka teki ennätykselliset 29 maalia, on kaikista joukkueystävällisin sopimus (kaksi vuotta jäljellä 2,75 miljoonan dollarin vuosihinnalla).

Joonas Donskoita verrataan sopimuksensa puitteissa New York Rangersin Jesper Fastiin.

– Kuten Jesper Fast Rangersissa, Joonas Donskoi on tutkan alla lentävä luotettava hyökkääjä Sharksille, joka ansaitsee vähemmän kuin kaksi miljoonaa vuodessa (1,9 miljoonaa) ja on tulevana kesänä rajoittamaton vapaa agentti.