Saksan maajoukkueen historialliseen olympiahopeaan helmikuussa luotsannut Marco Sturm halusi pelaajana päästä NHL:ään. Lopulta hän pääsi ja pelasi kuuden eri seuran riveissä yhteensä 938 ottelua kunnioitettavin tehoin 242+245=487.

Nyt Sturm on valmentaja, joka yrittää hinata saksalaista jääkiekkoa eteenpäin. Hän kuitenkaan ei peittele haluaan, että olisi joskus NHL:ssä valmentajana.

– Meillä kaikilla on tavoitteita. Minulla oli pelaajana aina tavoite ja mikään ei ole muuttunut valmentajana, Sturm sanoi Pro Hockey Talkin haastattelussa.

– Nyt voin nähdä uudelleen itseni NHL-seurassa, se on todella hauskaa. Olen yhä nuori, minulla on paljon opittavaa. Tavoitteeni on ehkä palata tänne (Yhdysvaltoihin) tulevaisuudessa ja valmentaa joukkuetta.

Tavoite on kova, sillä vain kaksi eurooppalaista valmentajaa on aiemmin pestattu NHL-seuran kärkipaikalle vaihtopenkin taakse: tsekkiläinen Ivan Hlinka ja Alpo Suhonen. Sturmilla on omat epäilyksensä, että miksi näin on.

– Mielestäni se on hieman riskialttiimpaa kuin palkata valmentaja täältä (Pohjois-Amerikasta). Syy voi olla kieli, mutta jokainen GM omaa yhteyksiä ja on työskennellyt jonkun kanssa aiemmin. Useimmat heistä eivät ole valtameren takaa. Jos hankit jonkun eurooppalaisen, mielestäni siinä on isompi riski ja luultavasti siksi he palkkaavat niitä, jotka tuntevat.