Vancouver Canucks tiedotti keskiviikkona, että seuralegenda ja jääkiekkotoiminnan johtaja Trevor Linden ovat päättäneet yhteisymmärryksessä jatkaa omille teilleen. Erityistä syytä tälle äkilliselle erolle ei annettu.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedmanin tietojen mukaan syyt ovat erimielisyyksissä joukkueen uudelleenrakennuksen suhteen.

Erään toisen NHL-seuran GM kertoi Friedmanille, että Linden oli lähestynyt muutamien seurojen johtoporrasta kysymällä heidän kokemuksistaan uudelleenrakennuksien kanssa.

– Uskon sen olleen suunnitelma. Hän halusi edetä ja uskon, että kaikki eivät tukeneet tapaamisessa kyseistä visiota. Uskon, että tuolloin tajuttiin, että on aika jatkaa erillään, Friedman sanoi.

– Uskon Lindenillä olleen suunnitelma, jossa hän kysyi muilta joukkueilta, että miten he veivät uudelleenrakennuksen läpi ja en usko, että organisaatio halusi tehdä sen samalla tavalla.

Canucksin omistaja Francesco Aquilini kiitti Lindeniä kaikesta työstä Canucksin hyväksi vuosien varrella ja puhui seuran tulevaisuudesta.

Yhdessä twiitissä hän kirjoitti: ”Uudelleenrakennus on pitkä, hidas ja asteittainen prosessi. Kaikkien täytyy yhdistyä saman vision taakse ja vetää samaan suuntaan.”

Friedmanin mukaan erityisesti kyseinen twiitti nostatti kulmakarvoja.

– Kun tuo twiitti julkaistiin – ja tiedän pari henkilöä ympäri liigan jotka näkivät sen – he sanoivat, että tätä meidän pitäisi tutkia, joten uskon sen olleen vinkki.