Suomalaishyökkääjä Alexander Ruuttu on noussut hiljalleen Liigan eliittiin.

25-vuotiaasta pääkaupunkiseudun jääkiekkokoulun kasvatista odotettiin Liigaan jo nuoremmalla iällä kovaa tekijää, mutta lopulta pelaaja on kypsynyt sarjan huipulle myöhäisemmällä iällä.

Kuluneella kaudella Ruuttu esiintyi KalPan paidassa suuressa roolissa ja 54 otteluun syntyi komeat tehopisteet 17+12=29. Onnistunut vuosi antaakin loistavat lähtökohdat tulevaan kauteen.

– Nälkä kasvaa syödessä! Viime kausi oli hyvä, vaikka lähtökohdat oli vaikeat. Oli olkapääleikkaus ja polvi paketissa. Silti sai hyvän vuoden alle – sen myötä odotukset ovat isommat, Ruuttu kommentoi Leijonat.comin haastattelussa.

Ruuttu on kärsinyt urallaan rikkonaisista kausista, mutta tällä hetkellä kaikki on paremmin. Pelaaja nauttii ja kehittyy KalPassa suuressa roolissa, minkä ansiosta hänestä on tulossa myös varteenotettava tekijä A-maajoukkueeseen.

– Onnistumisiin vaikuttaa tietysti myös iso rooli. Kun pelaa vähemmän, pitää joukkuetta auttaa eri tavalla. Kuopio näyttää sopivan itselleni hyvin. Viihdyn siellä ja tunnen, että siellä luotetaan minuun. Helppohan on siinä yrittää tehdä parhaansa, Ruuttu summaa.

Lähde: Leijonat.com