Jääkiekon Raamatuksikin kutsuttu The Hockey News listasi maailman parhaan kiekkoliigan parhaat sentterit. Suomalaisista erityismaininnan sai Florida Panthersin Aleksander Barkov.

Floridan julistettiinkin viimein löytäneen ykkössentterinsä. Pantterilaumalla ei odoteta olevan tällä rintamalla vaikeuksia pitkään aikaan.

– Barkov saattaa pysyä poissa valokeilasta, mutta hän on peto ja aikoo järjestää ensi vuonna ison shown, lehti kirjoittaa.

Barkoville tuleva kausi on kuudes NHL:ssä. Viime kaudella suomalainen naputti 78 tehopistettä ja oli ehdolla voittamaan parhaalle puolustajalle myönnettävän Selke Trophyn. Barkovin odotetaan vieläkin parantavan tästä.

Pahiten ykkösketjun sentterin puutteesta kärsivät sellaiset joukkueet kuin Montreal Canadiens, Carolina Hurricanes, Arizona Coyotes, Ottawa Senators ja New York Rangers.

The Hockey News arvioi muun muassa joukkueet, joilla on ensi kaudella huutava pula ykkösketjun sentteristä. Se listasi pahimpaan tilanteeseen Montreal Canadiensin, Arizona Coyotesin, Carolina Hurricanesin, New York Rangersin sekä Ottawa Senatorsin.

Tulevaisuudessa isoja sentteriongelmia on Minnesota Wildin ryhmällä. Joukkueen kärkisentterit Eric Staal ja Mikko Koivu ovat jo kokeneita sotaratsuja ja ura kulkee väistämättä kohti ehtoopuolta. Lehti nostaakin mahdolliseksi ratkaisuksi Mikael Granlundin, joka on peruskoulutukseltaan sentteri, mutta pelannut seurajoukkueissa lähes koko aikuisikänsä laitahyökkääjänä.