Tulevalla kaudella Sibir Novosibirskin riveissä pelaava Jukka Peltola kohtaa aivan uudenlaisen haasteen. Hän pelaa ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaisessa seurassa.

Pelolta kertoi venäläislehti Championatille, että päätöksen takana oli tuttuja miehiä: NHL-hyökkääjä Jori Lehterä sekä Joonas Kemppainen. Kumpikin heistä on pelannut aikanaan Novosibirskissä.

– Novosbirsk on kiva kaupunki. Pukuhuoneessa on hyvä ilmapiiri. Tuntui heti siltä, että kaikki ovat valmiita taistelemaan ja menemään pudotuspeleihin. Jori Lehterä ja Joonas Kemppainen kertoivat minulle paljon tästä paikasta ja että täällä on hienoa pelata jääkiekkoa.

Erityisesti Lehterä jätti merkittävän jäljen seuraan. Hän pelasi Novosibirskissä vuosien 2011-2014 välillä ja nousi KHL:n tähtikaartiin. Sieltä tapahtui myös miehen hyppy NHL:ään.

Suomalaista juttuseuraakin riittää, kun Julius Junttila saapui samaan seuraan. Lisäksi joukkuetta vahvistaa ranskalaislaituri Charles Bertrand.

– Viimeksi pelasin Junttilaa ja Bertrandia vastaan finaaleissa, mutta nyt olemme samassa joukkueessa. Tunnen Junttilan maajoukkueesta. Ymmärrämme toisiamme erittäin hyvin kentällä.