Entinen jääkiekkoilija Ville Leino on löytänyt uuden alan uransa päätyttyä. Leino perusti yhdessä Juhani Putkosen kanssa Billebeino-yrityksen muutama vuosi sitten ja brändistä on muodostunut puoliksi vahingossa menestystarina.

Viime vuonna yrityksen liikevaihto oli 1,7 miljoonaa euroa, josta voittoa oli 423 000 euroa. Liikevaihto nousi 148 prosenttia ja luottoluokitus on paras mahdollinen. Jälleenmyyjiäkin on yli 20 kappaletta.

Yrityksen toimitusjohtaja ja toinen perustaja Juhani Putkonen kertoo, että liiketoiminta on käynnistynyt vahvemmin kuin alun perin ajateltiin, sillä Billebeinon perustaminen on ollut sattumien summa.

– Veikkaan, että meidän yritystarinaamme on helppo samaistua. Se on vähän erilainen kuin monilla muilla. Emme ikinä ole istuneet alas ja päättäneet, että nyt perustetaan vaatemerkki. Se on tullut itsestään muutaman sattuman kautta. Tämä pitää meiningin aitona. Uskon, että se on yksi osatekijä positiiviselle kehitykselle, Putkonen kertoo Kauppalehden haastattelussa.

Leinon ura päättyi viime vuonna. Tämän myötä yhä enemmän hänen aikaa on vapautunut tuotesuunnitteluun ja muuhun yrityksen pyörittämiseen liittyvään työhön. Billebeinon tuotevalikoimasta löytyy paitojen, lippalakkien, takkien ja muun vaatetuksen ohella kaikenlaista pikkutavaraa pusseista ja kahvimukeista lähtien.

– Edelleen teemme kuitenkin tätä omaa, meidän näköistä juttuamme. Lisäksi olemme ylpeitä siitä, että vuodesta 2015 lähtien ollaan näillä meidän 100-prosenttisesti kierrätetyillä tuotteillamme säästetty yli 256 miljoonaa litraa puhdasta vettä, Leino ja Putkonen kertovat ylpeinä.

Tulevaisuudessa brändin on tarkoitus lähteä laajenemaan ulkomaille.