Jokereiden uusi kanadalaispuolustaja ensimmäistä kertaa ammattilaisurallaan Eurooppaan – vieraillut kuitenkin Suomessa jo 11 vuotta sitten!

© Kuva: Getty Images

KHL-seura Jokereiden kesäkuussa hankkima Alex Grant on Suomeen tullessaan ison haasteen edessä.

Kookas kanadalaispuolustaja ei nimittäin ennen tuoretta pestiään ole koskaan pelannut ammattilaisurallaan Pohjois-Amerikan kaukaloiden ulkopuolella.

Jo vuonna 2007 Pittsburgh Penguinsin NHL:ään varaama Grant koki kuitenkin kaipaavansa uralleen uusia haasteita, kun vastuuta maailman kovimmassa kiekkoliigassa ei tahtonut kunnolla irrota.

Kanadalainen on pelannut toistaiseksi yhteensä seitsemän NHL-ottelua Anaheim Ducksin ja Arizona Coyotesin riveissä tehoin 2+0=2. Suurin osa urasta on kuitenkin kulunut farmiliigan puolella, jossa pelejä on kertynyt peräti 466.

– Olen pelannut hyviä kausia AHL:ssä, mutta tunnen, että KHL:ssä pystyn vielä nostamaan tasoani. Kehityn mielestäni edelleen pelaajana ja haluan jatkaa sitä isommassa kaukalossa. Uskon, että siitä on paljon hyötyä, Grant toteaa Jokereiden nettisivulla.

Suomi on 29-vuotiaalle Grantille etäisesti tuttu paikka, sillä hän kuului keväällä 2007 Kanadan alle 18-vuotiaiden MM-joukkueeseen, kun mitaleista taisteltiin Tampereella ja Raumalla.

Kanada voitti tuolloin alkulohkonsa, mutta jäi lopulta kisoissa neljänneksi. Kokemusta ja matkaa Suomeen puolustaja muistelee silti edelleen lämmöllä.

– Siitä on pitkä aika, mutta todella nautin niistä päivistä siellä. Jostain syystä mieleeni on jäänyt hurja määrä polkupyöriä hallin ulkopuolella. Ihmiset ilmeisesti viihtyvät siellä paljon ulkona ja nauttivat liikunnasta, hän toteaa.