IS: Jere Karalahti houkuttelee nuoria liikkumaan – ”Voimme käydä pöllyttämässä heidät”

Helsingissä nousi alkukesästä suuri poru, kun Hietaniemenrannan toisen koripallokentän paikalle rakennettiin ulkokuntosali. The Park Hietsu -kuntosalin takana olivat ex-jääkiekkoilijat Jere Karalahti ja Semir Ben-Amor sekä näiden liikekumppani Olli-Pekka Komulainen.

Urheiluseura HNMKY oli järjestänyt koripallokentällä Yökoris-toimintaa, jolla pyrittiin aktivoimaan nuoria liikuntaharrastuksen pariin ja ehkäisemään syrjäytymistä. Kokonaan toiminta ei loppunut, vaan sitä on yhä järjestetty toisella kentällä, joka sijaitsee kuntosalin vieressä.

Nyt Karalahti kumppaneineen haluaa osaltaan edistää nuorten liikkumista. The Park Hietsu järjestää Yökoriksen osallistujille tunnin ohjatun kuntosalivuoron perjantaisin ja lauantaisin – ilmaiseksi. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat uutisessaan.

– Haluamme olla auttamassa nuoria löytämään urheilun ilon. Pystymme tarjoamaan heille mielettömät puitteet, ja täällä pystyy myös treenaamaan todella monipuolisesti. Ensimmäiset treenaamaan tulleet nuoret olivat tosi innoissaan, Karalahti sanoo IS:n uutisessa.

Jyrki Eräkorpi HNMKY:stä ei vieläkään sulata kaupungin päätöstä vuokrata tila kuntosalille, mutta pitää Karalahden ja tämän kumppanien eleestä.

– Eihän tämä tilaa korvaa. Mutta kyseessä on pro bono -henkinen ratkaisu, joka on tietysti hyvä asia nuorten kannalta, Eräkorpi sanoo IS:ssä.

Karalahti taas haluaa haastaa nuoret koripalloilijat myös näiden bravuurilajissa.

– Nythän he voivat kerätä parhaat pelaajansa, ja me voimme käydä pöllyttämässä heidät koriksessa, Karalahti murjaisee IS:ssä.