Ruotsalaishyökkääjä Andreas Johnsson on tehnyt Toronto Maple Leafsin kanssa ensi kauden kattavan kaksisuuntaisen jatkosopimuksen.

Johnssonin palkka on tulevalla kaudella 787 500 dollaria, mikäli hän pelaa NHL:ssä. Mahdollisen AHL-komennuksen tullessa hän tienaa kaudesta 70 000 dollaria.

Ruotsalainen pelasi viime kaudella ensimmäiset NHL-ottelunsa Maple Leafsin paidassa. Hän pelasi yhdeksän runkosarjan ottelua tehoin 2+1=3. Kuudessa pudotuspelissä saldona oli yksi maali ja syöttö.

Pääosa kaudesta meni kuitenkin AHL-mestari Toronto Marliesin riveissä. Johnsson takoi 54 runkosarjaottelussa mainiot tehot 26+28=54, mutta pudotuspeleissä hän oli suorastaan liekeissä: 16 ottelussa syntyi peräti 24 tehopistettä (10 maalia ja 14 syöttöä), jolla irtosi pistepörssin voitto ja valinta AHL:n pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Tulevalla kaudella 23-vuotias laitahyökkääjä tappeleekin tosissaan paikasta Maple Leafsin kivikovassa hyökkäysrosterissa muun muassa Kasperi Kapasen kanssa.

Toronto Maple Leafs

@MapleLeafs
.@SportChek Player Alert: The @MapleLeafs announced today that Andreas Johnsson has accepted his qualifying offer, a one-year, two-way contract.

Details: atnhl.com/2md8WUm

#TMLtalk