Täyskäännös! Vegasin maalivahti ei ole enää ennakkosuosikki kevään parhaaksi pelaajaksi

© Kuva: Getty Images

Vegas Golden Knights ja Washington Capitals ovat pelanneet jo neljä Stanley Cup -finaaliottelua. Seuraavassa pelissä mestaruus on katkolla Capitalsille, joka johtaa sarjaa 3-1.

Mestaruuspokaalin lisäksi, ratkaisevan pelin jälkeen jaetaan himoittu Conn Smythe -palkinto, joka myönnetään playoff-kevään parhaalle pelaajalle. Ennen finaalien alkua palkintoon oli ehdolla vain yksi nimi, mutta Capitalsin musertava tahti on kääntänyt asetelmat uusiksi.

Useiden asiantuntijoiden ja kannattajien mielestä Marc-Andre Fleury oli ainoa oikea valinta palkinnon saajaksi. Hän on ollut joukkueensa tärkein tekijä, kun Vegas on kaatanut Los Angeles Kingsin, San Jose Sharksin sekä Winnipeg Jetsin, eikä joukkue hävinnyt kuin yhteensä kolme kertaa. Näiden aikana Fleyry nappasi kiekkoja komealla torjuntaprosentilla sekä saalisti neljä nollapeliä.

Finaalisarjan perusteella näyttää siltä, että Fleyryn taika on loppumassa, sillä neljään viimeiseen peliin hän on päästänyt jo 16 maalia. Tahdin jatkuessa Fleury voi unohtaa Conn Smythen.

Useat mediakanavat ovat jo listanneet Fleuryn pois ennakkosuosikin paikalta ja valinneet hänen edelle Capitalsin pelaajia. Esimerkiksi TheScore valitsi kolme Capitalsia, jotka kisaavat palkinnosta Fleuryn kanssa.

Braden Holtby

Holtbyn sensaatiomainen paraatipelastus toisessa pelissä on tuonut Capitalsille henkisen yliotteen. Hän on ollut mies paikallaan, kun kolmeen viimeiseen otteluun hän on päästänyt vain viisi maalia. Vegas on ollut selkeästi ahkerampi laukoja, joten Holtbyn ehdokkuus on täysin oikeutettu.

Aleksandr Ovetshkin

Joukkueen ykköstähti elää ja hengittää jääkiekkoa. Venäläinen on haaveillut Stanley Cupista aina, eikä häntä pysty nyt millään pysäyttämään. Hyökkäyksen johtaja on tehtaillut tänä keväänä tehot 14+12, ja lisää pisteitä on varmasti luvassa.

Jevgeni Kuznetsov

Playoffsien pistepörssin ykkönen on pelannut viimeiset kaksi peliä käsi kipeänä, mutta tahti ei ole hyytynyt. Kuznetsov on uusi ennakkosuosikki arvokkaimmaksi pelaajaksi, kun hänellä on kasassa jo 12+19=31 tehopistettä. Kuznetsov on tehokkain pelaaja pudotuspeleissä sitten Jevgeni Malkinin, joka teki keväällä 2009 36 pistettä.

Fleurylla on pienet mahdollisuudet Conn Smytheen, vaikka mestaruuspokaali suuntaisikin Washingtoniin. Palkinnon historiassa vain muutama hopeajoukkueen pelaaja on saanut vastaavan kunnian, kuten Jean-Sebastien Giguere vuonna 2003.

Jos Vegas voittaa, Conn Smythen osoite on päivänselvä.


PELAA ENGLANNIN KOTIVOITTOA SKOTLANNISTA KERTOIMELLA 30.00!

1. Siirry Betssonille ja avaa pelitili
2. Pelaa 1€ Englannin voitolle Skotlannista korotetulla kertoimella 30.00
3. Jos Englanti voittaa saat 30€ (+ensitalletuksesi tuplataan)