Nuori suomalaispuolustaja Urho Vaakanainen osallistuu nyt toisena kesänä peräkkäin hänet vuosi sitten varanneen NHL-seuran Boston Bruinsin nuorten lupausten kehitysleirille.

Vuosi sitten Vaakanainen vietti kesällä pitkän ajan Yhdysvalloissa, sillä NHL-draftin ja kehitysleirin välissä oli pidempi aika kuin nyt. Varaustilaisuuden ja leirin välisenä aikana Vaakanainen pääsi tutustumaan lähietäisyydeltä todelliseen NHL-legendaan.

Bruinsin nuorten pelaajien kehitysohjelman johtaja on kausina 1994–2013 yli 1200 NHL-ottelua pelannut hyökkääjälegenda Jamie Langenbrunner. Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja majoitti viime kesänä Vaakanaisen luokseen Minnesotaan yli viikoksi.

Langenbrunner on havainnut Vaakanaisessa tapahtuneen muutoksen vuoden takaiseen verrattuna.

– Viime kesänä hänelle tapahtui paljon asioita. Hän oli pitkään ”jumissa” täällä draftin jälkeen ja joutui odottelemaan pitkään ennen leiriä. Tuolloin hän vaikutti hermostuneelta. Nyt näyttää siltä, että hän tuntee olonsa paljon mukavammaksi. Hän tuntee ihmisiä, asiat ovat hänelle tuttuja ja hänen itseluottamuksensa on kasvanut, Langenbrunner sanoo Boston Herald -lehdessä.

Langenbrunnerin mukaan Vaakanainen on tätä nykyä vähän liikaakin mukavuusalueellaan. Legendan mielestä Vaakaneisen pitää saada otteisiinsa lisää sähäkkyyttä. Ex-tähtihyökkääjä kuvailee Vaakanaisen luottavan hieman liikaakin hyviin ominaisuuksiinsa kuten erinomaiseen luisteluun.

– Hän on sellainen pelaaja, jota haluaisin hieman potkia, jotta hän antaisi vielä enemmän itsestään. Hän näyttää hieman siltä, että hän vain hoitaa homman. Nyt meidän pitää saada hänen otteisiinsa lisää sähäkkyyttä ennen syyskuuta, Langenbrunner sanoi Boston Heraldille.

Syyskuussa Vaakanainen osallistuu Bruinsin tulokasleirille.

Toki Vaakanainen saa legendalta myös kehuja.

– Hänen sulava luistelunsa on tehnyt vaikutuksen. Sen ansiosta hänen energiatasonsa pysyy samanlaisena läpi ottelun, vaikka hän pelaa isoja minuutteja, Langenbrunner tietää.

NHL-kausi käynnistyy lokakuussa. Näillä näkymin Vaakanainen pelaa ensi kaudella pääsääntöisesti Bostonin farmijoukkueessa Providence Bruinsissa AHL:ssä.