Kiekko-Espoolle todellinen huippunimi – reilun 250 liigapelin molari tarttui haaviin

© Kuva: Ilari Isotalo

Tulevalla kaudella Suomi-sarjaan osallistuva Kiekko-Espoo on ilmoittanut tehneensä tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen maalivahti Jani Niemisen kanssa.

Liigassa hän on ehtinyt edustaa HIFK:ta, Tapparaa, SaiPaa sekä Bluesia. Pitkään hän oli vakituinen liigamolari, kunnes siirtyi kaudeksi 2016-17 Saksan DEL-liigaan. Päättyneellä kaudella Nieminen pelasi Slovakian pääsarjan Zvolenissa.

Sarjatason huomioiden kiinnitys on todella kova. Niemisen CV:stä löytyy myös kaksi KHL-ottelua Ak Bars Kazanin paidasta.

– Keskustelin Kimin kanssa etukäteen useamman kerran Kiekko-Espoon arvoista, yhteisöllisyydestä ja pyrkimyksestä kehittää espoolaista jääkiekkoilua eteenpäin. Tunsin, että arvomaailmamme ja tapamme toimia kohtaavat parhaalla mahdollisella tavalla, Nieminen sanoo Kiekko-Espoon Facebook-tilille julkaistussa tiedotteessa.

– Liittyminen mukaan joukkueeseen ja seuran kasvutarinaan tuntui tässä vaiheessa sellaiselle, jossa haluan olla mukana alusta alkaen.

Kiekko-Espoon urheilutoimenjohtaja Kim Hirschovits on tyytyväinen, että Nieminen on mukana palauttamassa jääkiekkoa espoolaisille.

– Olemme erittäin iloisia, että Jani on tuntenut tapamme toimia oikeaksi ja arvomme omikseen. On hienoa, että hänellä on kova halu olla tukemassa Kiekko-Espoon rakentamista. Olen tuntenut Janin pitkän aikaa ja tiedän, että hän on erittäin kilpailuhenkinen ja hänellä on aina kova halu voittaa pelejä. Janin kaltainen maalivahti antaa pelaajille itseluottamusta kentällä, ja joukkueelle mahdollisuuden voittaa joka ilta, Hirschovits kuvailee.